Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Potraga za nestalim Slovencima

30.10.2008.
u 18:20

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, sa sjedištem u Rijeci, dobila je jutros od slovenske službe za traganje dojavu o nestanku slovenske brodice na kojoj su bile dvije muške osobe, priopćeno je danas iz Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru.

Podsjeća se kako su nestali slovenski državljani prošle subote, 25. listopada, isplovili gliserom duljine pet metara iz Pirana za Olib, te im se od tada gubi svaki trag.

Nakon što je Nacionalna središnjica zatražila podatke od policije, lučkih kapetanija i ispostava na tom području, ustanovila je da spomenuti slovenski državljani nisu prijavili prelazak državne granice, niti su se prijavili u lučkoj kapetaniji.

Također se napominje kako je u uvali Valovina kod Pule jutros na obali pronađeno tijelo muške osobe, a kasnijom provjerom policija je u suradnji s Nacionalnom središnjicom ustanovila da bi to mogla biti jedna od nestalih osoba s glisera.

To će se utvrditi postupkom DNK analizom.

Za drugom nestalom osobom i dalje se traga, a svim brodovima na tom području Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje uputila je poruku hitnosti.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije