Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA EUFOR danas iznenada upao u kuće Mladićeve sestre i šurjakinje

Potraga za Mladićem i u Sarajevu

10.02.2009.
u 23:00

Pripadnici EUFOR-a danas su izvršili pretres stambenih objekata Milice Avram i Radinke Mladić, sestre i šurjakinje optuženog ratnog zločinca Ratka Mladića, te je tom prilikom izuzeta nekolicina predmeta koja je poslana na daljnju analizu, priopćeno je iz EUFOR-a.

Akcija je provedena na dvije lokacije u Istočnom Sarajevu, u prigradskim naseljima Kasindo i Vojkovići i protekla je bez incidenata uz kooperativnost ukućana. Iz EUFOR-a je nadalje priopćeno kako je operacija potrage za generalom Mladićem u Istočnom Sarajevu provedena na zahtjev Haaškoga suda radi prikupljanja informacija koje bi mogle biti korisne za pronalaženje ovog najtraženijeg haaškoga bjegunca.

U priopćenju se podsjeća da je akcija dio šire, regionalne strategije u sklopu koje je do sada izvedeno više sličnih akcija usmjerenih protiv mogućih pripadnika mreže Mladićevih pomagača. Pravna osnova operacije je mandat Međunarodnoga kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju, EUFOR-a i NATO-a. Najnovija akcija izvedena je uz podršku NATO stožera u Sarajevu i MUP-a RS-a. (VR)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije