Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČIN U NJEMAČKOJ

Potraga za Hrvatom: Na proslavi prvog dana škole ubio šestogodišnjeg sina i još dvoje ljudi

Dražen Dakić
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
15.09.2017.
u 18:55

U potrazi sudjeluju antiteroristička policija, helikopter i brojne patrole u automobilima, no Dakiću nema ni traga.

Njemačka policija izdala je tjeralicu za Hrvatom Draženom Dakićem (40) koji je u koji je u sinoć oko 21.30 u Villingendorfu ubio jednog muškarca, jednu ženu i svoga šestogodišnjeg sina. Dječak i 34-godišnji muškarac ostali su mrtvi na licu mjesta, a žena je preminula dok su joj liječnici pružali prvu pomoć. Dječakova majka uspjela je pobjeći iz kuće i skloniti se kod susjeda.     

Dakić je s mjesta zločina navodno pobjegao u zelenoj Seat Ibizi, a policija je odmah krenula u potjeru u kojoj sudjeluju antiteroristička postrojba, policijski helikopter i brojne policijske patrole u automobilima.

Majka uspjela pobjeći

Policija je mještane Villingendorfa i okolnih mjesta upozorila da ne izlaze iz kuća jer je Dakić naoružan i opasan. Policija ga je opisala kao muškarca visokog 177 centimetara, vrlo kratke kose, smeđih očiju i tankih usana. Jučer ujutro policija je pronašla njegov automobil.

Ovaj se zločin dogodio u modernoj i vrlo udobnoj kući u bogatijem, rezidencijalnom dijelu Villingendorfa, sela s 3500 stanovnika nedaleko od Rottweila. Okolnosti i motiv ovog zločina još nisu poznati. No zna se da je Dakić ženu, koja je bila rođakinja dječakove majke, svoga sina i 34-godišnjaka ubio puškom. Ubojica je prije bio vojnik, a neki njemački mediji navode kako je i prije kažnjavan zbog nasilja i nanošenja tjelesnih ozljeda. Dječakova majka bila je Dakićeva bivša partnerica koja je od njega pobjegla prije dva tjedna i sklonila se na sigurno kod svog novog partnera u Villingendorfu. Razlog njihova razlazu navodno su bile financijske teškoće u koje je Dakić upao.

Nadala se da će njihovo novo boravište ostati tajno. Kako je dječaka morala upisati u školu, ravnatelja škole i susjede zamolila je da njihova adresa i identiteti ostanu tajni. No Dakić ih je ipak uspio pronaći, a do pokolja je došlo dok su oni u novome domu slavili dječakov prvi dan škole. U kuću je upao prošavši vrt i terasu. Prvo je ubio dječaka, zatim novog partnera njegove majke, a potom i rođakinju.     

Fotografije sinova

U prostoriji je navodno bio i trogodišnji brat ubijenog dječaka koji je neozlijeđen, a policija ga smatra svjedokom ovoga pokolja.

Na ubojičinu Facebook profilu danas je bilo upisano tridesetak komentara, što na njemačkom, što na hrvatskom, s nimalo simpatičnim sadržajem, a dio njegovih Facebook prijatelja izrazio je nadu da će na kraju sam sebi presuditi.Na profilu ima puno fotografija dvojice dječaka i njihove majke, među ostalima i fotografija sa zajedničke proslave petog rođendana ubijenog dječaka. Doimali su se kao sretna obitelj.     

Komentara 133

DU
Deleted user
13:02 15.09.2017.

Nije on ni Hrvat ni Srbin.On je jedna velika nula.Onaj,koji moze ubiti dete(u ovom slucaju,cak i svoje) ne sme pripadati nijodnoj naciji.Koliko divnih ljudi ne mogu imati dece,a ovaj vampir ih ubija.

KA
kajbiti
11:35 15.09.2017.

Nije on n iHrvat ni Srbin ni covjek. On je ubojica vlastitog djeteta i jos dvoje ljudi.

AB
abendblatt
13:15 15.09.2017.

SMRAD, ubojica vlastitog sina i dvoje drugih, dozivotna je preblaga kazna. da je pametahn, pocinio bi suicid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije