Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Europa

Potpredsjednik talijanske vlade: Italija i Poljska donijet će novo proljeće Europi

Salvini u Poljskoj
Foto: Reuters/Pixsell
09.01.2019.
u 16:58

Talijanski ministar unutarnjih poslova nakon posjeta Poljskoj poručio je da će zajedno tvoriti euroskeptični savez.

Talijanski potpredsjednik vlade, krajnje desni Matteo Salvini, rekao je u srijedu kako želi da njegova zemlja i Poljska ujedine snage i preoblikuju Europu te pokušaju stvoriti euroskeptični savez, prije europskih izbora u svibnju.

"Poljska i Italija bit će dio novoga proljeća u Europi, renesanse europskih vrijednosti", rekao je Salvini u Varšavi gdje ga je ugostio poljski ministar unutarnjih poslova Joachim Brudzinski.

Sastanak je održan na inicijativu Brudzinskog, koji kaže kako su njih dvojica raspravljali o migrantskoj krizi i sigurnosti na europskim granicama.

Salvini je rekao kako su razgovarali i o suradnji Poljske i Italije na izgradnji novoga kontinenta.

Naglasio je kako će "Europa koja će dobiti svoj oblik u lipnju (nakon svibanjskih izbora)" biti drugačija od ove današnje kojom upravljaju birokrati.

Salvini će se tijekom dana u Varšavi sastati i sa čelnikom vladajuće poljske stranke Jaroslawom Kaczynskim kako bi i s njim razgovarao o novom euroskeptičnom savezu.

Salvini, koji predvodi talijansku protumigrantsku stranku Sjeverna Liga, opetovano je kritizirao EU i naglasio kako će izbori u svibnju biti ključni za stvaranje "reformističkog" bloka koji može obnoviti briselske institucije iznutra.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
18:02 09.01.2019.

Jesenti milu bigulicu, a kaj će se nakon svibanjskih izbora dogoditi s onim sipatičnim gospo'nom Ivekom Klodovikom Junckerom? Nije valjda da će takvog državnika od formata te neprijepornog vođu, učitelja i usrećitelja strpati u povijesnu ropotarnicu! U velikom sam šoku i nezapamćenoj nevjerici zbog takave mogućnosti. Razmmišljam o posjetu psihoterapeutu. Bez Iveka Klodovika EU mi je nezamisliv.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
00:54 10.01.2019.

Zivela Visegradska grupa i kvadriterala...Budi se Istocna i Srednja Europa..Napokon..Talijani su nebitni..

ZI
zimerman
03:50 10.01.2019.

Ako ne postoji drugi način da se antikrscanska, socijalistička ljevica skine sa vlasti u Europi onda je ostalo jedino da dignemo revoluciju . Islamizacije Europe je punoj snazi vremena je sve manje bojim se da ne zakasnimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije