Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snažne i brojne veze

Potpora premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva: 'Pomoći ćemo ublažiti posljedice'

Zoran Zaev
Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS/PIXSELL
1/6
30.12.2020.
u 09:41

Stanovnici Sjeverne Makedonije nikada neće zaboraviti ispruženu ruku Hrvatske tijekom potresa u Skoplju kada su građani Hrvatske stigli u tada zajedničku državu srušenog Skoplja kako bi sudjelovali u spasilačkim i humanitarnim operacijama

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev preko Večernjeg lista uputio je svoju potporu i solidarnost Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Između ostalog, u poruci stoji:

"Građani sjeverne Makedonije sa zabrinutošću prate vijesti koje dolaze iz Hrvatske o žrtvama i šteti u Petrinji, Sisku, Glini i drugim naseljima. Ovo je očito jedan od najtužnijih dana u modernoj Hrvatskoj i mi, građani Sjeverne Makedonije, neprestano smo uz misli i strahove hrvatskih građana i molimo se za što manje žrtava. Hrvatska i Sjeverna Makedonija imaju snažne i brojne veze, a mi zajedno dijelimo sve sretne i tužne trenutke s posebnim izražavanjem sućuti, a kao posebno bliski narodi pomoći ćemo ublažiti posljedice razarajuće prirodne katastrofe.

Stanovnici Sjeverne Makedonije nikada neće zaboraviti ispruženu ruku Hrvatske tijekom potresa u Skoplju kada su građani Hrvatske stigli u tada zajedničku državu srušenog Skoplja kako bi sudjelovali u spasilačkim i humanitarnim operacijama. Stotine beskućničkih obitelji iz naše zemlje prihvaćene su širom Hrvatske dok im nisu sagrađeni novi domovi. Hrvatska je ostala iskreni i predani prijatelj moderne Sjeverne Makedonije na našem putu ka modernoj europskoj državi i našim težnjama da budemo članovi naših zajedničkih NATO i EU obitelji. Zbog toga su naše misli sada s hrvatskim narodom i s izrazima suosjećanja i podrške nosimo spoznaju da će Hrvatska još jednom prevladati izazove i uz podršku prijatelja zaliječiti rane potresa i vratiti mir narodu."

VIDEO Evakuacija: Vojnim helikopterima prevoze nepokretne osobe iz Petrinje u Zagreb

Komentara 3

MP
miroslav.petkovic.7564
10:38 30.12.2020.

Hvala vam Makedonci. Dobri ljudi i narod.

MA
Mary5
12:15 30.12.2020.

Od srca ti hvala premijeru, neka te dragi Bog blagoslovi..

NO
nordic
10:38 30.12.2020.

❤🇲🇰 Hvala od srca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije