Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znatan pad

Potpora predsjednici topi se zbog 'braka' s M. Bandićem

Kolinda Grabar-Kitarović i Milan Bandić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
08.12.2019.
u 19:36

Što se iščitava iz posljednjeg istraživanja u kojemu su Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović i Miroslav Škoro gotovo izjednačeni

Najnovija telefonska anketa Ipsos Pulsa za Novu TV pokazuje da je troje favorita u predsjedničkoj kampanji gotovo izjednačeno. Aktualna je predsjednica na 27,4, Milanović na 24, a Miroslav Škoro na 23 posto potpore. Što znači da su 22. prosinca sve kombinacije moguće.

Što se dogodilo?

Prije desetak dana Crobarometar, koji također radi Ipsos puls, i to terenski, imao je potpuno drukčije rezultate koji su govorili da aktualnu predsjednicu Hrvati obožavaju i da u srazu s njom nitko nema šansi. Prema toj anketi, Grabar-Kitarović imala je 34,5, Milanović 24,9, a Škoro 18,3 posto potpore. Što se to dogodilo da je Grabar-Kitarović u desetak dana istopila svoju veliku prednost, Milanović ostao na istoj razini, a Škoro strelovito narastao? Jedini logičan odgovor za pad predsjednice je – Milan Bandić, odnosno “brak iz interesa” koji je sklopila sa zagrebačkim gradonačelnikom u zamjenu za nadu da će na izborima dobiti njegove glasove u Zagrebu.

VIDEO Večernjakovi novinari najavljuju predsjedničke izbore:

– Predsjedničin tim misli da je matematika sve i da Milan Bandić donosi glasove u Zagrebu, što je iluzija jer Bandić donosi glasove samo na lokalnim izborima. Tada oni koji glasaju za Bandića glasaju za svoja radna mjesta, dok svi ti birači na predsjedničkim izborima nemaju interes – kaže politička analitičarka Ankica Mamić.

Nema sumnje da je predsjednici potpora pala upravo zbog njezine intimizacije sa zagrebačkim gradonačelnikom kojemu, kaže Mamić, kuha, pjeva i s kojim se privatno druži.

– Svi su ishodi sada mogući i zato je anketa signal za uzbunu svim favoritima koji sada moraju prilagoditi svoje kampanje i jasno definirati poruke. Kolinda Grabar-Kitarović mora što manje govoriti, Škoro se mora paziti desničarenja, ići sve više prema centru, a Milanović može plašiti koncentracijom vlasti na desnoj polovici političkog spektra – kaže Mamić.

Žešća retorika SDP-ova kandidata za predsjednika mogla se čuti već jučer. Sa skupa u Splitu Milanović je “opalio” i po predsjednici i po HDZ-u, ali i po Škori. Kazao je da za njega današnja slika Hrvatske nije normalna te da kao svoj zadatak i cilj vidi vraćanje elementarnog dostojanstva i digniteta dužnosti predsjednika Republike. Rekao je da je problem Hrvatske lopovluk i “jedna stranka koja je od bivše partije uzela ono najgore”, ponovio da su ratovi gotovi i da smo u njima pobijedili te da poštenje i pošten te transparentan odnos vlasti drži najboljom demografskom mjerom koja će spriječiti odljev ljudi iz Hrvatske jer ljude iz Hrvatske “tjera lopovluk i nepoštenje”.

Prava anketa 22.12.

- Ja znam što mogu i vjerujem da vi znate što mogu i što hoću, ali dalje od toga neću ići – takva obećanja imaju veću težinu nego obična riječ. Ta neodgovornost, to šarlatanstvo i politički kukavičluk koje slušam opet iznova u ovoj kampanji nešto je što se očito ne može iskorijeniti – kazao je Milanović.

U Škorinu stožeru kažu da njihova istraživanja cijelo vrijeme pokazuju da su svi izjednačeni, a u stožeru predsjednice da je jedina prava anketa 22. prosinca.

Komentara 46

Avatar gunner12345
gunner12345
20:01 08.12.2019.

ja sam do sad bio malo naivan i mislio sam da se hdz-ovci srame da su u koaliciji sa korupcijom 365, a ne da su ponosni

DA
darwil
20:00 08.12.2019.

Kolinda-Grabar-Kitarović-Bandić će završiti Bandičistički i gubitnički.

Avatar tkozna
tkozna
20:02 08.12.2019.

Kolinda sam sebe ruši. Pa što smo to izabrali prije 5 godina. Danas u Sinju izjavljuje da je djecu vodila u Vukovar poslije integracije okupiranog dijela Hrvatske u cjelovitost Lijepe naše - integracija je bila 1998.g. No,Kolinda ima dvoje djece koja tada nisu bila ni rođena. Njezina kći Katarina rođena je 23. travnja 2001. godine, dok je sin Luka rođen 2003. godine. Kažem što je puno puno je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije