Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijevi blok za drugi izborni krug

Potpora Josipoviću ne znači i koaliciju SDP-a, HNS-a i IDS-a

josipović, pusić
Dalibor Urukalović/Pixsell
29.12.2009.
u 18:21

Vodstvo SDP-a morat će nakon predsjedničkih izbora krenuti u izbacivanja svih koji su stali uz M. Bandića

Ivi Josipoviću danas su, očekivano, podršku javno dali Vesna Pusić i Radimir Čačić iz HNS-a te Ivan Jakovčić iz IDS-a koji je u Zagreb došao uime Damira Kajina. No, to još ne znači da te stranke, iako oduvijek bliske, već stvaraju savez za parlamentarne izbore, do kojih imamo još gotovo dvije godine, ne raspišu li se prije vremena.

– To nema veze s prijevremenim izborima. Sada biramo predsjednika Republike. Ovog trenutka bavimo se izborima koji su za nepuna dva tjedna – rekao je Josipović zahvaljujući na podršci. No, s druge je strane doživio još jedan udar i to od stranačkih kolega koji, iako formalno u SDP-u, podržavaju Milana Bandića. Tako je danas Ivica Pančić, saborski zastupnik SDP-a, najavio osnivanje nove socijaldemokratske stranke čiji bi šef, ne pobijedi li na izborima, trebao biti upravo Bandić.

– Meni se čini da socijaldemokracija u SDP-u dobro funkcionira i to je sve što mogu reći – odbio je komentirati te najave predsjednik SDP-a Zoran Milanović. U njegovoj stranci pokušavaju umanjiti štetu koju bi im osnivanje partije moglo nanijeti, pa tako jedan visokopozicionirani esdepeovac kaže da Bandićevi ljudi samo “pokušavaju napraviti frku u stranci, što rade već dvije i pol godine. Sada samo pokušavaju naštetiti Josipoviću”. Ipak, SDP bi mogao ostati bez manjeg dijela zastupnika ostvare li se Pančićeve najave.

Njemu bi se mogao priključiti i Ljubo Jurčić, koji se već ponudio Bandiću za savjetnika. Bez obzira na to osnuju li novu stranku ili ne, vodstvo SDP-a morat će nakon predsjedničkih izbora krenuti u kaznenu ekspediciju i iz stranke isključiti sve oni koji su se pridružili Bandiću. Ne naprave li to, sukobi u stranci nastavit će se i postavit će se pitanje tko zaista kontrolira SDP.

Ključne riječi

Komentara 7

JA
jankoprekobrda
18:32 29.12.2009.

To se zove jednostavnim rijecima NEMORALNA TRGOVINA

AM
antun matos
18:36 29.12.2009.

Kakva država, takvi i predsjednički kandidati...A narod ko narod - ovce ko ovce. Komentar autoru članka: \"u ime\" se piše odvojeno, ah, da, piše Vojislav, oprosti...

ĐU
Đuka
22:01 29.12.2009.

Kad se već natječeš za predsjednika Hrvatske bio bi red da ju nekad i spomeneš. Braniti njen položaj u svijetu i europi, a ne pričati o korupciji i kriminalu.O tome predsjednik nema ovlasti. Tako je i mesić najavio oštru borbu sa kriminalom, tajnim računima, i šta je napravio. Svađao se i obezvrijeđivao branitelje, crkvu, pričao viceve......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije