Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljiva mu ideja

Bauk: Potpisi za referendume bi se lako mogli prikupljati preko sustava e-građani

06.05.2014., Sibenik - U 128 gradova sirom Hrvatske nastvaljeno je prikupljanje potpisa za referendum o donosenju zakona protiv izdvanja pomocnih poslova u javnom i drzavnom sektoru tzv. outsourcinga.
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
Autor
Ivanka Toma
23.08.2014.
u 15:23

Ministar uprave Arsen Bauk ideju je ocijenio vrlo zanimljivom, a nakon razgovora sa suradnicima u ministarstvu dobio je informaciju i da ju je tehnički moguće provesti bez bitnijeg troška

Prijedlog HSP-a da se potpisi za referendumsku inicijativu prikupljaju putem sustava e-građani ministar uprave Arsen Bauk ocijenio je kao vrlo zanimljivu ideju. O njoj je razgovarao i sa svojim suradnicima u Ministarstvu, te dobio informaciju da ju je tehnički moguće provesti, te da bi uvođenje aplikacije za to bio manji zahvat koji ne bi zahtjevao nikakav bitan trošak.

- Takav sustav prikupljanja potpisa eliminitaro bi sve dileme oko identiteta osoba koje podržavaju referendum, odmah bi se mogla pratiti dinamika prikupljanja potpisa i ne bi bilo nikakve potrebe za kasnijom provjerom i prebrojavanjem potpisa - kaže Bauk te dodaje kako u toj opciji ne bi trebalo ni produljivati rok za prikupljanje potpisa sa sadašnjih dva tjedna.

Ovakvo zakonsko rješenje, napominje, svakako bi doprinijelo i daljnjem informatičkom opismenjavanju građana. Za sada sustav e-građani koristi 40.000 osoba.

>> Mora se znati tko stoji iza referenduma

Komentara 35

L0
luena 01
15:59 23.08.2014.

Mudar je ,e-gradjani... a sto je sa onima koji nisu u posjedu kompjutera ili se ne snalaze na njemu jer ih ne interesira,ti nek ne potpisuju referendum ?.... ovi kukuriku nikad prestat sa svojim muljanjima i pretvorbama....

MI
miso
16:03 23.08.2014.

Dakle, ideja s e-potpisima je u redu. To ne znači da se ne prikuplja potpise paralelno i na druge načine, pa i h se zbroji.

LU
lunar777
16:31 23.08.2014.

Da ali to u svakom slučaju ne smije biti jedini način skupljanja potpisa, inače je prevara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije