Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT U VUKOVARU

Potpisan ugovor o financiranju: Pevex će iduće godine izdvojiti 240.000 kuna za rad Pučke kuhinje

Pevex i Grad Vukovar potpisali Ugovor o financiranju rada Pučke kuhinje
Branimir Bradarić
14.12.2020.
u 18:30

Inače, Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje na dvije lokacije i to u prostorijama Gradskog društva Crvenoga križa i u tržnici u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Predsjednik Uprave Pevexa Jurica Lovrinčević i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava potpisali su Ugovor o donaciji sredstava za financiranje redovitog rada Pučke kuhinje u Vukovaru. Za ovu namjenu tvrtka Pevex mjesečno će izdvajati 20.000 kuna, odnosno 240.000 kuna za rad Pučke kuhinje tijekom 2021. godine.

- Pevex je u Vukovaru izgradio moderni prodajni centar u kojemu je zaposleno 50 ljudi. Međutim, nisu svi u poziciji da rade. U Pevexu smo prepoznali tu potrebu. Sretni smo što smo u poziciji da možemo pomoći. Pevex je uz ovaj projekt 5 godina, rekao je Lovrinčević.

Vukovarski gradonačelnik podsjetio je kako je Pučka kuhinja u Vukovaru započela s radom  7. srpnja 2015. godine kao plod suradnje Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Vukovara.

Trenutno usluge Pučke kuhinje koristi prosječno 80 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji. Inače, Pučka kuhinja u Vukovaru djeluje na dvije lokacije i to u prostorijama Gradskog društva Crvenoga križa i u tržnici u gradskoj četvrti Borovo naselje.  

- Te 2015. godine namjera nam je bila da kroz projekt Pučke kuhinje iskorijenimo situaciju u kojoj su neki naši sugrađani bili bez toplog obroka svaki dan. To smo, kroz ovaj projekt, u rekordnom roku i odradili uvažavajući sve specifičnosti Vukovara, rekao je Penava. 

Ključne riječi

Komentara 2

AN
ANTIkomunist55
21:06 14.12.2020.

ovo su oni sto su Pevecima oteli firmu radi kao nekakve utaje poreza i sad se balahaju po drzavi samo kod nas ovo ima

BF
bf22
22:07 14.12.2020.

to je ono smeće od trgovine gdje možeš kupiti samo uvozne proizvode? Za izbjegavati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije