Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA Viša kvaliteta izobrazbe i dvije diplome u jednom dokumentu

Potpisan ugovor između ekonomskih fakulteta sveučilišta u Splitu i Mostaru

30.10.2008.
u 23:00

Uskoro će biti raspisan natječaj za prijam polaznika na doktorski te specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Planirano je primiti dvadeset polaznika na doktorskim te trideset na specijalističkim studijima.

Rezultat je to intenzivne suradnje Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta u Splitu, tj. ekonomskih fakulteta jednog i drugog sveučilišta. Danas je potpisan i ugovor kojim je suradnja i službeno formalizirana, a uslijedit će konkretni oblici suradnje na spomenutim studijima.

Suradnja dvaju sveučilišta traje trideset godina, kazao je rektor Sveučilišta u Mostaru dr. Vlado Majstorović, ističući kako ga posebno raduje činjenica da je potpisan taj ugovor, jer to znači kadrovsko jačanje Sveučilišta u Mostaru, što je jedan od prioriteta koje su već ranije zacrtali.

Kadrovsko jačanje
Ugovor, na koji su potpis stavili dekani dvaju fakulteta, dr. Ivan Pavlović te dr. Branko Grčić, za polaznike studija će, osim poboljšanja kvalitete izobrazbe, značiti i dvije diplome, tj. dva doktorata, istina ujedinjeni u jedan dokument, ali s dva potpisa s dvaju fakulteta.

– Hrvatska uskoro ulazi u Europsku uniju, a tim ugovorom i mi ćemo, kao i polaznici naših studija, dobiti europsko priznanje, čime ćemo i mi postati dio EU – kazao je dekan Pavlović.

On je dodao kako će se u Mostaru primijeniti iskustva koje splitsko Sveučilište ima u doktorskom i specijalističkom studiju, što znači i izravnu pomoć Sveučilištu u Mostaru.

Četvrti naraštaj
Pavlović je također kazao kako je cijeli postupak inicirao ministar znanosti i sporta Republike Hrvatske Dragan Primorac, a projekt je dio pomoći Vlade RH Hrvatima BiH. Dekan Grčić, na čijem fakultetu se upisuje četvrta generacija polaznika, istaknuo je da će spomenuti studiji imati najbolji nastavni kadar s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije