Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak suradnje

Potpisan sporazum o odrađivanju prakse studenata prava kod odvjetnika

Potpisan sporazum o odrađivanju prakse studenata prava kod odvjetnika
13.12.2017.
u 13:07

Pravni fakultet smatra kako je važno da studenti imaju praksu na zadnjoj godini studija

Danas je u Hrvatskoj odvjetničkoj komori potpisan dodatak Sporazumu o suradnji sklopljen 2007. između Hrvatske odvjetničke komore i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Time se nastavlja uspješna suradnja i praktična izobrazba studenata jer će se studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu putem aplikacije “Praktična nastava” dostupne na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta moći spajati s odvjetničkim uredima kako bi mogli odraditi praksu.

Povodom potpisivanja sporazuma predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, Robert Travaš, istaknuo je kako će ova aplikacija pomoći studentima da se što prije upoznaju s odvjetništvom te dodao kako stupanjem na studentsku praksu student prihvaća i odredbe Kodeksa odvjetničke etike, a posebno odredbe o čuvanju odvjetničke tajne. 

Pravni fakultet smatra kako je važno da studenti imaju praksu na zadnjoj godini studija i tako stječu praktična znanja i vještine. “Smatramo da je to izuzetno važno za školovanje budućih pravnika” rekao je dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Igor Gliha.

Pogledajte i galeriju o tome što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Potpisan sporazum o odrađivanju prakse studenata prava kod odvjetnika
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije