Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Narod odlučuje:

'Potpisa ima dovoljno, ne komentiramo neslužbene, već samo službene Kuščevićeve laži'

Narod odlučuje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.10.2018.
u 10:25

Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 za prvo referendumsko pitanje i 407.469 za drugo referendumsko pitanje), stoji u priopćenju inicijative.

Građanska inicijativa Narod odlučuje u četvrtak je, u povodu medijskih napisa da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o izbornom zakonu, ustvrdila kako je sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma te poručila da "ne komentira neslužbene laži ministra uprave Lovre Kuščevića koje plasira u medije već samo one laži koje iznosi službeno".

"U povodu upita brojnih medija potvrđujemo da je Građanska inicijativa Narod odlučuje sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 za prvo referendumsko pitanje i 407.469 za drugo referendumsko pitanje)", stoji u priopćenju inicijative.

Video - Konferencija GI Narod odlučuje o provjeri broja potpisa na način kako ga provodi Kuščević

Narod odlučuje, dodaju, ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje Kuščević iznosi službeno.

Poručuju da je demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru preduvjet borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske.

U medijima je objavljeno da građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja o izmjeni izbornog zakonodavstva i ukidanju Istanbulske konvencije.

Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je bila povjerena provjera potpisa, navodno je pronašla brojne nepravilnosti i utvrdila da ni jedna referendumska inicijativa nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje državnih referenduma.

Iz inicijative Istina o Istanbulskoj najavljeno je da će se o tome očitovati na konferenciji za novinare u 13.30 sati u Hrvatskom saboru.

Komentara 33

IS
istjerivačzloduha
10:39 11.10.2018.

Hrvatii su pobijedili neprijatelje 1995 pa će i 2018.Obitelj,Hrvati su jači od pete kolone.Uzalud marširaju svi koji narodu usta zašivaju.

Avatar Apsalar
Apsalar
10:39 11.10.2018.

Vidjet ćemo. Budući da znamo tko prebrojava glasove i kako to utječe na uhljeb-sabor. Uopće me ne bi iznenadilo da političari lažu i varaju.

ZL
zlocinackaplatforma112
11:39 11.10.2018.

U ustavu RH piše da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, molim inicijativu da počne s prikupljanjem potpisa za promjenu djela ustava i potpise za nova pravila o referendumu ( broj potpisa, vrijeme skupljanja, tko i s kim provjeravaava potpise te obvezu ustavnog suda da po žurnom postupku prije skupljanja glasova da se očituje o pitanjima). Po uzoru na švicarsku a zbog previše lopova u politici želimo direktnu demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije