Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na 30 metara dubine

Potopili 800 boca pjenušca na trideset metara dubine

'16.04.2010., Maslenica, Zadar - Slovenska tvrtka Simonic u suradnji sa opcinom Jasenice potopila u more radi dozrijevanja oko osam stotina boca vina. Vino þe ostati pod morem oko sest mjeseci do godi
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
16.04.2010.
u 19:45

Na morsko dno položene su dvije vrste šampanjca, jedna u staklenim bocama, a druga u glinenim amforama. Ondje će biti i do godinu dana, a sve radi dozrijevanja.

Točno 800 boca vrhunskoga pjenušca semiška penina spušteno je u more u Maslenici kod Zadra na dubinu od 30 metara. Na morsko dno položene su dvije vrste šampanjca, jedna u staklenim bocama, a druga u glinenim amforama. Ondje će biti i do godinu dana, a sve radi dozrijevanja. Kako kaže Ivan Simonič, proizvođač pjenušca iz Slovenije, odlučili su ga potopiti upravo u Novigradskome moru, gdje se temperatura kreće oko 12 ili 13 Celzijevih stupnjeva, što su idealni uvjeti za dozrijevanje vina.

– Ideja je nastala prije tri godine, kada sam upoznao Martina Baričevića, načelnika općine Jasenice, pa mi je sinulo da na tržištu ponudim novi i atraktivni artikal. Znam da ovo nije pionirski pothvat, ali je sigurno prvi na dalmatinskom području – kaže Ivan Simonič i dodaje kako će pjenušac nakon vađenja iz mora plijeniti i izgledom zbog nakupina algi.

Pjenušac koji je završio na dnu mora dobio je i simbolično ime "ralje", upravo zbog Novigradskog ždrila, na čijem će se području napraviti podmorski podrum.

Kako kaže Martin Baričević, osim podruma u budućoj industrijskoj luci, sagradit će se i restoran s pogledom na cijelo Novigradsko more, kao i kušaonica pjenušca.

Ključne riječi

Komentara 1

HE
heather
15:12 18.04.2010.

a kolike će biti kazne za pijane ribe ?koliko promila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije