Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odrezali mu finu kaznu

Potjera Zagrebom za divljim vozačem: Bježao policiji pa napravio mnoštvo prekršaja

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
03.10.2019.
u 11:38

Nije imao osobnu iskaznicu ni bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet

Zagrebačka policija izvijestila je kako je uhitila vozača koji je priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu i to zbog niza prekršaja. Naime, na sud je priveden zbog vožnje prije stjecanja prava, vožnje po žutom traku, nepropisnog prestrojavanja, nepostupanje po naredbi policijskih službenika, crvenog svjetla na semaforu, vožnje suprotnim smjerom, nepoštovanje prometne signalizacije. Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna.

Naime, oko 13.20 sati u srijedu policijski službenici na križanju Ulice Dubrava i Luka odvojak I., uočili su 35-godišnjeg vozača u činjenju prometnog prekršaja, a kretao se Ulicom Dubrava u smjeru istoka po prometnom traku namijenjenom za promet javnog gradskog prijevoza (žuta linija). Dolaskom do raskrižja s Ulicom I. Luka odvojak I.  osumnjičeni vozač nije na dovoljnoj udaljenosti pred raskrižjem vozilom zauzeo položaj na onom prometnom traku kojim mora proći kroz raskrižje već je iz desnog prometnog traka, čiji je obavezan smjer skretanja udesno, nastavio voziti ravno u smjeru istoka.

Policajci su potom pokušali zaustaviti vozača zvučnim i svjetlosnim signalima te s pomoću tablice ''Stop policija'', na što se oglušio i dao u bijeg skrećući ulijevo u Ulicu Klin pa potom u Novoselski odvojak IX., Božjakovinsku ulicu, III. Poljanice, a potom u Ulicu I.. Poljanice u smjeru juga.

Kada je došao do raskrižja s Ulicom Dubrava, gdje se prometom upravlja prometnim svjetlima, namjerno je prošao na crveno svjetlo, skrenuo udesno i nastavio vožnju Ulicom Dubrava u smjeru zapada, ali zbog gustoće prometa vozio je kolničkom trakom za promet vozila iz suprotnog smjera tj. zabranjenim smjerom.

Dolaskom do Aleje Javora skrenuo je ulijevo preko pune uzdužne neisprekidane linije i nastavio vožnju u smjeru juga. Na raskrižju Aleje javora i Ulice breza, policijski službenici osumnjičenog vozača u potjeri sustigli su i na siguran način zaustavili.

Nije imao osobnu iskaznicu ni bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet.

"Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije.

Vozač je odmah uhićen i priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu, gdje mu je zbog prekršaja iz čl. 216. (vožnja prije stjecanja prava), čl. 46 (vožnja po žutom traku), čl. 58 (nepropisno prestrojavanje), čl. 32 (nepostupanje po naredbi policijskih službenika), čl. 59 (crveno svjetlo na semaforu), čl. 49 (vožnja suprotnim smjerom) i čl. 12 (nepoštovanje prometne signalizacije ) Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna", izvijestila je zagrebačka policija.

Divljao Istarskim ipsilonom, udario u maricu i ozlijedio policajce

No nije policija imala posla samo u Zagrebu s divljim vozačima. Istarska policija prijavila je njemačkog državljanina jer je bježao automobilom, oštetio policijsko vozilo i ozlijedio dvoje policijskih službenika.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija sumnjiči 39-godišnjeg njemačkog državljanina za kaznena djela prisile prema službenoj osobi, oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, policajci su u četvrtak oko 2.50 sati u Tršćanskoj ulici u Puli uočili automobil Škodu, njemačkih registarskih oznaka kako prelazi na suprotnu stranu kolnika te su presretačem krenuli za vozilom pokušavajući ga zaustaviti uz korištenje zvučnih i svjetlosnih signala.

Vozač se oglušio na signale policije, povećao je brzinu kretanja i uputio se Istarskim ipsilonom prema Umagu. Tijekom vožnje naglo je mijenjao smjer kretanja i ulazio u putanju policijskih vozila koja su ga pokušala zaustaviti, pri čemu je udario u policijski kombi, oštetio ga je i ozlijedio dvoje policijskih službenika. 

Dolaskom do naplatnih kućica u Umagu vozač se nakratko zaustavio te su ga tada policijski službenici spriječili u nastavku vožnje, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Priveden je u pritvorsku jedinicu PU, izvijestila je PU istarska.

Video: Veće kazne u prometu

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
12:19 03.10.2019.

U Dubravi se takva bahatost može vidjeti gotovo svake minute. Čudo da je policija tamo intervenirala. Mislim da se policija boji takvih luđaka. Masu puta se takvima ne da čekati zeleno, nego samo malo pogledaju i iziđu na glavnu cestu. Ovoga je trebalo odmah u pritvor i oduzeti mu automobil dok ne plati kaznu. Ovako će se sve opet razvući po sudovima i od svega neće biti ništa. Ipak, pozdravljam oštre kazne.

MT
makan tahi
11:16 03.10.2019.

a kako drukčije bježati policiji bez kršenja zakona?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:33 03.10.2019.

Nakon što je sudac izjavio da su ga policajci prisilili da radi prekršaj i on je povećao brzinu na preko 120 kod ograničenja na 80 sada svaka šuša radi što hoće. Za prijavu silovanja će svaka silovana biti krivično prijavljena, neka se zna da ne smije iznijeti ime i prezime svog silovatelja u javnost. Pogotovo ako prijavljenog silovatelja podržavaju ugledni braniteljski vođa i nogometni trener nad trenerima. Onaj koji je pobio ljude na Aleji Bolonje divljajući svojim autom nije niti suđen nakon tri godine. Dvoje mrtvih. Ide to nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije