Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posvađala se s učenicom

Potez profesorice podijelio javnost: Je li to smjela učiniti?

profesorica
Foto: Screenshot
1/2
07.02.2019.
u 17:18

Profesorici prijeti otkaz, a učenici izbacivanje iz škole zbog svađe koja se proširila internetom

Snimka incidenta u jednoj afričkoj školi podijelila je javnost. Video je nastao u učionici Srednje škole za djevojke Sans Souci u Cape Townu u Južnoafričkoj Republici, a na njemu se vidi svađa između učenice i profesorice koja završava šamarom.

Na snimci se čuje kako se profesorica sa 16-godišnjom učenicom svađa zbog mobitela i knjige. U jednom joj trenutku uzima mobitel iz ruku na što joj učenica nešto odgovara na afričkom.

– Psuješ li mi to? Pričaš drugačijim jezikom na mom satu – galamila je profesorica na učenicu rekavši joj da napusti učionicu.

Učenica se u jednom trenutku ustala i gurnula stol na profesoricu na što ju je ova ošamarila.

I profesorica i učenica su nakon incidenta suspendirane, a snimka je podijelila javnost.

– Učenici je lijepo rekla da napusti učionicu. Da je to odmah učinila, do ovoga ne bi došlo – jedan je od brojnih komentara.

– Incident u školi je čisti primjer što se dogodi kada vas ljutnja preuzme. Ova situacija mogla se izbjeći da se slijedila prava disciplinska procedura – drugi je komentar.

Nakon incidenta brojni su učenici protestirali i tražili otkaz za profesoricu, no druga strana ju je podržala i bori se da ostane na poslu, a da se učenicu izbaci iz škole.

Oglasila se i majka učenice koja je 'zaradila' šamar.

– Osjećam se frustrirano kao što bi se svaka majka osjećala. Tužna sam i razočarana. Istraga je u tijeku. Ne smiju je izbaciti iz škole. Plaćala sam tisuće na godinu kako bi išla u školu, moraju je vratiti – rekla je ona, prenosi The South African.

>> Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

profesorica
1/29

Komentara 15

NI
NikoCro
23:07 07.02.2019.

Ma sto, trebala joj je jos koju trisku zapalit, da zapamti za sva vremena balavica neodgojena, a neka se njena mter zamisli kako ju je odgojila i da ju i ona treba izmarisati da postuje starije i ucitelje jer suu im to drugi roditelji

Avatar BilanMandić
BilanMandić
09:26 08.02.2019.

Puna podrška profesorici!

KA
kacavida
09:20 08.02.2019.

Koliko su se šamara nadobijale generacije pučkoškolaca i srednjoškolaca između šezdesetih i devedesetih ... Nije mi poznato da je i jedan nastavnik zbog toga kažnjen, a nije mi poznato da su učenici zbog toga svoje profesore manje poštivali. Osobito ss vremenskim odmakom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije