Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Tajlandu

Postoji tajni prolaz do špilje? Dječaci čuli lavež, kukurikanje...

Tajland
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
05.07.2018.
u 18:01

U međuvremenu je jedno liječničko izviješće pokazalo da su dvojica dječaka i trener iscrpljeni i pothranjeni

Dječaci zarobljeni u špilji u Tajlandu mogli bi biti spašeni kroz tajni prolaz nakon što je otkriveno kako su čuli zvukove s površine poput psećeg laveža, kukurikanja i dječje igre.

VIDEO HGSS-ov stručnjak otkriva zašto nije dobra ideja djecu spašavati ronjenjem:

Dužnosnici vjeruju da možda postoji dosad neotkrivena rupa kroz koju do zarobljenih - 12 mladih nogometaša i njihovog trenera - dopiru ti zvukovi. Guverner Narongsak Osatanakorn, koji predvodi akciju spašavanja, kaže da rupu traži 30 ekipa. Osim zvukova, ova bi rupa mogla objasniti kako su zarobljeni tako dugo imali i dovoljno zraka, prenosi The Sun. Naime, nestali su pronađeni tek nakon devet dana.

Tajland
1/9

Izvlačenje nogometne ekipe zarobljene u dubini u Chiang Raiju problematično je zbog podzemnih voda kroz koje bi morali roniti, što je vrlo opasno, pogotovo kad je riječ o neiskusnim dječacima. Druga opcija bila bi čekanje da prođu monsuni, no to bi moglo potrajati četiri mjeseca. Problem je i u tome što se ovaj vikend očekuju nove kiše. Iako se voda iz špilje ispumpava, uski prolazi još uvijek su potopljeni.

U međuvremenu je jedno liječničko izviješće pokazalo da su dvojica dječaka i trener iscrpljeni i pothranjeni, prenosi CNN.

U Tajland bi mogli stići i HGSS-ovci, čiji je pripadnik Robert Erhardt u razgovoru za Večernji TV objasnio kako je opcija učenja dječake ronjenju preopasna te da je najbolje čekati da monsuni prođu.

Ključne riječi

Komentara 27

PR
prajdali100
19:24 05.07.2018.

Spašavajte ih više kako god znate, ovo razdire dušu.Jadna djeca.

DU
Deleted user
18:19 05.07.2018.

Mozda vec buncaju, nikad se ne zna, ali im zelim svu srecu i neka zivi i zdravi izadu van

SA
sargu123
21:07 05.07.2018.

Žao mi ih je iskreno ali ovo ne sluti na dobro. Daj bože da griješim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije