Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoka utakmica: Svijet – Big Tech
Povratak na članak

Postignut kompromis: Facebook je pristao više plaćati malim izdavačima u Australiji

Kako se u Australiji bude razriješila situacija sa sadržajem, vrlo je vjerojatno da će tako biti i drugdje

Komentari 3

DU
Deleted user
17:11 24.02.2021.

Da sutra prestanu postojat google i facebook, nešto drugo bi se pojavilo i ne bi se ničiji život promjenio. Bar se ne bi promjenio na gore, samo na bolje.

VL
SI
sisavac
10:26 24.02.2021.

u stvari je država reterirala, nije društvenim mrežama naredila jednaki tretman vijesti, već će oni i dalje moći po svojem ćefu filtrirati vijesti, izdavače, druge medije, redoslijed slagati kako im se s..... to je poraz australije, a u biti očekivan ishod, jer se time državama, koje su u stvarnosti slizane sa fejsom i ostalima, osigurava da mogu na finjaka u dogovoru sa fejsom & co, dogovoriti da se neku medijsku kuću banira, i da to ostane kao u sferi politike poduzeća. trenutno i google i fejs blokira većinu sadržaja ruskih medija, kineza, i još ponekih. i to je 'državi' ok, sve dok nju ne diraju. što mislite zašto su kinezi još 2009-e google i fejs otkantali? na tržište od 1.5 mlrd ljudi ne ulazi se kao na naše, nit ne pitaš. ako je internet svjetska mreža, onda nitko nema prava blokirati nekog, a ako netko blokira nekog, onda i drugi mogu isti alat koristiti.

VL
PZ
pzboro
10:21 24.02.2021.

A sad zamislimo Marica i Zuckerberga u pregovorima.... 😄

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.