Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESSLER ISPREGOVARAO

Postignut dogovor o europskom proračunu za 2022. od gotovo 170 milijardi eura

Foto: Ured zastupnika Karla Resslera
1/2
16.11.2021.
u 15:17

Posebna pozornost posvećena je vanjskoj dimenziji, obzirom na sve globalne izazove s kojima se Europa susreće

Europski parlament i Vijeće posljednjeg dana zakonskog roka postigli su dogovor o europskom proračunu za 2022. od gotovo 170 milijardi eura, a zastupnik Karlo Ressler (HDZ/EPP) zastupao je Parlament kao najmlađi glavni pregovarač za proračun u povijesti.

- Iznimno sam zadovoljan. Zajedno sa cijelim timom Europskog parlamenta uspjeli smo dodatno ojačati europski proračun za 480 milijuna eura, a ukupna povećanja za ključne programe su i veća. Glavni fokus bio je na potpori za malo i srednje poduzetništvo, uključujući turizmu, znanosti, zdravstvu, te dodatnom poticaju digitalnoj i zelenoj tranziciji - istaknuo je Ressler nakon završetka pregovora. 

Posebna pozornost posvećena je vanjskoj dimenziji, obzirom na sve globalne izazove s kojima se Europa susreće, uključujući humanitarnu krizu u Afganistanu, pomoć sirijskim izbjeglicama, te potpora trećim zemljama u suočavanju s pandemijom, napisali su iz Ureda zastupnika. 

- Ako želi biti globalno relevantan akter, Europa mora predvoditi aktivnosti u borbi protiv pandemije, kao i pomoći u nepredvidivim humanitarnim i kriznim situacijama kako bi se izbjegao i migracijski pritisak na europske granice. Kroz proračun smo nastojali mobilizirati dodatna sredstva kako bi osigurali sigurno i stabilno okruženje za sve europske građane, zaštitili europske vanjske granice, te osnažili kapacitete Europske unije kada je potrebna brza reakcija na nepredvidive okolnosti, poput situacije u Afganistanu ili one na granici s Bjelorusijom - zaključio je Ressler.

>> VIDEO Uoči uvođenja COVID potvrda na testiranju otkriveno 900 zaraza: "Spriječili smo veliku štetu u jednom danu"

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije