Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Postignut dogovor: Državljani Srbije iz Slovenije se u konvojima vraćaju kući

Medical staff checks a passenger in a car for coronavirus (COVID-19) at the border crossing with Italy in Vrtojba
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.03.2020.
u 21:32

Prvi konvoj Srba koji se zbog restrikcija na granicama nisu mogli vratiti u domovinu prema Beogradu krenut će iz Slovenije još danas, a tranzit je preko svog teritorija dopustila i Hrvatska, kazao je Kacin u izjavi novinarima u Ljubljani.

Slovenska vlada postigla je dogovor s vladom Srbije o vraćanju oko 400 državljana Srbije u domovinu, nakon što su "zapeli" u Sloveniji zbog pandemije koronavirusa, potvrdio je u utorak popodne glasnogovornik slovenske vlade i kriznog stožera Jelko Kacin.

Prvi konvoj Srba koji se zbog restrikcija na granicama nisu mogli vratiti u domovinu prema Beogradu krenut će iz Slovenije još danas, a tranzit je preko svog teritorija dopustila i Hrvatska, kazao je Kacin u izjavi novinarima u Ljubljani.

1/0

Pojasnio je da se radi o Srbima koji su "zapeli" u Sloveniji, na povratku u domovinu iz skandinavskih država, Beneluksa, Njemačke, Češke, Slovačke i Austrije, pri čemu su neki u Sloveniji morali ostati i pet dana.

Po njegovim se riječima to dogodilo jer je Srbija u nastojanju za spriječi dodatni prijenos koronavirusa iz inozemstva bila zatvorila granicu i za svoje državljane koji žive i rade vani i pripadnike dijaspore.

Zato je bio potreban izuzetan napor za dogovor između Slovenije, Hrvatske i Srbije za oblikovanje humanitarnih konvoja kako bi se ti Srbi vratili kući, kazao je Kacin, ustvrdivši da je u rješavanju tog zapleta uz slovenskog i hrvatskog premijera sudjelovao i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, jamčeći svojim državljanima koji su bili blokirani u inozemstvu da mogu ući u Srbiju.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:31 25.03.2020.

Još kad odu i Bosanci, Slovenija ostaje prazna...

BE
Beskucnik
23:16 24.03.2020.

Za par godine ce te snimke bit koristene kao dokaz protjerivanja srba ,gdje policija tjera srbe u konvojima , jel idu autobusom il je vucic poslo "sredstvo za bekstvo" iz imt po njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije