Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori

Postigne li se dogovor, roditelji neće morati platiti ni kunu

'12.10.2011., Cakovec - Presecki grupa rekla da odlazi i odustaje od koncesije za autobusni prijevoz, a sad se ponovno predomislila, pa na linijama voze i po dva autobusa. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
25.08.2012.
u 09:40

- Dajte da stavimo peneze na kup i vidimo s čime raspolažemo - poručio je župan gradonačelnicima i načelnicima

Unatoč odluci Vlade da sufinancira samo 75 posto cijene prijevoza srednjoškolaca, a ne 100 posto kako se govorilo, roditelji u Međimurskoj županiji mogli bi u cjelosti biti oslobođeni obveze plaćanja mjesečne karte za svoje školarce! Župan Ivan Perhoč kaže da postoji velika šansa da prijevoz za učenike bude besplatan.

- Uz ovih 75 posto koje daje država, do kraja godine u županijskom proračunu imamo predviđeno po 100.000 kuna mjesečno za sufinanciranje prijevoza. Uključe li se i gradovi i općine, te ako se s prijevoznicima postigne kvalitetan dogovor, vrlo smo blizu toga da roditelji ne bi morali platiti ni kune - ističe Perhoč, koji je gradonačelnicima i načelnicima predložio da se uključe u sufinanciranje.

- Dajte da stavimo peneze na kup i vidimo s čime raspolažemo - poručio im je župan. Slijedi sastanak s prijevoznicima te prijedlog prosječne cijene mjesečne karte. Traži se i rješenje za učenike koji do škole imaju manje od pet kilometara. Za njih, naime, Vlada nije predvidjela sufinanciranje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
19:14 27.08.2012.

roditelji će to platiti. na račun toga općinski proračuni će biti manji za nekih 500-600 tisuća kuna, i za tolko će se smanjiti ulaganje u njihovom kraju. jedno mriječju, financiramo prijevozničke kuće, i to autobuse! radi toga, sigurnog plaćanja, oni su 30% skuplji nego inače, i sad imamo extra zarade. ne vjerujete? zašto se ne sufinancira željeznički prijevoz, i samo on, kao ipak najeftiniji? zašto bi učenici MORALI biti dopelani do ulaznih vratiju škole? zar je nama nešto starijima bilo tako teško biciklom do željezničke, pa vlakom do čk, vž...? i da, najvažnije, sudjelovali smo u prometu! a danas djeca ne sudjeluju aktivno u prometu, pa se sa 18 godina nađu za volanom ,a da nemaju 5 km vožnje biciklom! to vozikanje na pivu me ne zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije