Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laž na laž

Poštaru kaznena prijava zbog lažnog prijavljivanja pljačke

pošta,poštar
Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.06.2014.
u 13:15

Prošle godine otkriveno lažno prijavljivanje i djelatnika PU karlovačke

Policija je kazneno prijavila poštara (32) iz Tounja uz tvrdnje da je napad nepoznatih osoba kamenjem na njegov auto i kasniju pljačku izmislio.

Tounjac je policiji najprije ispričao da je u naselju Košare službeni automobil koji je vozio zasut kamenjem. Tvrdio je i da zbog toga nije uspio automobil održati na kolniku, te da je sletio s ceste, a nakon toga napadači su mu uz prijetnju pištoljima oteli novac. Sve ovo događalo se 11.lipnja, no već za nekoliko dana razotkrivena je njegova prevara. Na kraju, optužen je za tri kaznena djela: lažno prijavljivanje, pronevjeru i oštećenje tuđe stvari.

Slučajevi lažnog prijavljivanja u Karlovačkoj županiji nisu rijetkost, kao ni da su počinitelji zaposlenici državnih tvrtaka i institucija. Tako je prošle godine zaposlenik PU karlovačke lažno prijavio da su ga u Jarčem Polju nepoznati razbojnici napali, opljačkali i izrezali nožem. Iako on nije zaposlen kao policajac, njegovi kolege iz iste policijske uprave ovaj slučaj ubrzo su razotkrili i utvrdili da je također bila riječ o lažnoj prijavi.

Karlovačka policija u svojoj statistici bilježi i niz sličnih događaja. Tako je 20-godišnji Karlovčanin prijavio da su ga nepoznate osobe napale i pretukle, Slovenac je također lažno tvrdio da mu je ukraden automobil Fiat Bravo, a 57-godišnji Karlovčanin da mu je netko s računa podigao 2000 kuna, iako je to učinio sam. U većini ovakvih slučajeva motiv je bio novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije