Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEŠ U ŠKOLU?

Postani mali akademik financija i osvoji 15.000 kuna za školu i tablete za svoj tim

Mala akademija financija
Foto: GettyImages
13.02.2020.
u 11:07

Još se stignete prijaviti! Zbog velikog interesa, odlučili smo produžiti rok za prijavu za sudjelovanje u projektu Mala akademija financija, do 25. veljače u ponoć.

Još se stignete prijaviti! Zbog velikog interesa, odlučili smo produžiti rok za prijavu za sudjelovanje u projektu Mala akademija financija do 25. veljače u ponoć. Podsjetimo, Mala akademija financija je edukativni projekt koji je pokrenuo Večernji list u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, zagrebačkim Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Mala akademija financija pokrenuta je 2018. godine, a prošle je godine na završnici projekta u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici prisustvovalo više od 400 učenika iz 20 osnovnih škola iz 18 hrvatskih gradova. Na samo sudjelovanje prijavilo se 80 škola, a pobjedu su odnijeli OŠ Budrovci u kategoriji petog i šestog razreda i OŠ Blaž Tadijanović iz Podcrkavlja u kategoriji za sedme i osme razrede.

I ove godine na Malu akademiju financija prijaviti se mogu učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac postavljen na dnu teksta, a uz prijavu kandidati trebaju priložiti esej/rad na temu o tome zašto je važna edukacija o financijskoj pismenosti i što se njome želi postići. U timu koji se prijavljuje treba biti najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji). Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja, a u tim će školama tijekom ožujka i travnja 2020. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.

Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“. Svi sudionici edukacija dobit će certifikat. Nakon predavanja, natjecateljski timovi imaju 45 dana da osmisle i naprave kreativan završni rad kojim će prezentirati što su sve naučili o financijskoj pismenosti. Rad može biti napravljen u nekoj od tehnika po izboru: crtanje, fotografija, video, pjesma, strip ili kombinirane tehnike.

Treći krug nagradnog natječaja traje od 20. travnja do 29. svibnja 2020. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb. U lipnju 2020. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete

Dopuštenje za sudjelovanje učenika u projektu možete preuzeti OVDJE.

Upitnik za sve članove tima dostupan je OVDJE.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Radujemo se vašoj prijavi i radovima!

Fill out my online form.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije