Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI E-KONCERT

Poslušajte i donirajte za: 'To Zagreb, with Love'

Foto: HGZ
1/20
15.06.2020.
u 08:53

Završni koncert bit će 18. lipnja u 19 sati, a na njemu će nastupiti glazbenici okupljeni u koncertnoj sezoni Con Brio pijanista Petra Klasana

Pod naslovom "Potres u Zagrebu: Međunarodna inicijativa za prikupljanje donacija za Hrvatski glazbeni zavod“, hrvatsko Veleposlanstvo u Austriji na svojoj Facebook stranici izvještava da je hrvatski pijanist Petar Klasan pokrenuo u suradnji s Hrvatskim glazbenim zavodom i Lions clubom “Kontesa Nera” međunarodnu inicijativu za prikupljanje sredstava za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda, najstarije hrvatske glazbene institucije teško oštećene u potresu koji je pogodio Zagreb 22.3.2020. Inicijativu je do sada podržao velik broj prominentnih hrvatskih i inozemnih umjetnika, a umjetnički je popraćena online festivalom pod naslovom “To Zagreb With Love“ u okviru ciklusa koncerata u organizaciji Petra Klasana “Con Brio”. Završni online koncert održat će se 18. 6. 2020. u 19 sati. Informacije o bankovnom računu, promo-video te glazbeni program inicijative možete naći na poveznici HGZ-a, kao i na Facebook stranici Festivala “Con Brio”.

U pozivu glavnog organizatora kampanje Lions Kluba „Kontesa Nera“ za doniranje sredstava za obnovu „Kuće u kojoj stanuje glazba“ stoji:

U svrhu prikupljanja sredstava za obnovu zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda koja je oštećena u potresu 22. ožujka 2020., hrvatski pijanist i profesor na Barenboim-Said Centru za glazbu, Petar Klasan udružio je snage s violončelisticom i direktoricom Barenboim-Said Centra, Liinom Leijalom iz Finske i pokrenuo virtualnu kampanju u suradnji s umjetnicima i kulturnim ličnostima iz raznih zemalja.

Hrvatski glazbeni zavod služio je kao hram glazbe stoljećima te ovom inicijativom želimo izraziti zahvalnost najstarijoj glazbenoj instituciji u Hrvatskoj, promovirati važnost izvođenja klasične glazbe na pozornicama te podignuti svijest o važnosti kulture kako bismo i budućim generacijama mogli omogućiti uživanje njenih dobara.

Virtualna kampanja za prikupljanje sredstava će se održavati u razdoblju od 1. do 21. lipnja.

Petar Klasan, Liina Leijala i ravnateljica Hrvatskog glazbenog zavoda, Romana Matanovac Vučković predstavili su inicijativu 1., 2. i 3. lipnja te najavili sudionike.

U razdoblju od 4.-17. lipnja svakodnevno se objavljuje video sadržaj umjetnika u trajanju do 15 minuta u kojem predstavljaju sebe i svoje umjetničko stvaralaštvo te pozivaju publiku na donaciju.

Završni koncert naziva „To Zagreb, with Love“ najavila je predsjednica Lions Kluba "Kontesa Nera" Olivera Buzadžić. Objavljen će biti 18. lipnja u 19 sati, a na njemu će nastupiti glazbenici okupljeni u koncertnoj sezoni Con Brio Petra Klasana. YouTube poveznica bit će objavljena i dostupna svima.

Snimke će biti iz vlastitog doma, s lokacija gdje se sudionici nalaze, ali i iz same dvorane Hrvatskog glazbenog zavoda, a završni koncert iz koncertnog salona klavirske kuće Gustav Ignaz Stingl u Beču.

Sav sadržaj bit će javno objavljen na službenoj Facebook stranici CON BRIO Concert Series te dostupan na službenim Facebook stranicama Hrvatskog glazbenog zavoda i Lions Klub Kontesa Nera, koji je i glavni organizator kampanje.

Svaki Vaš prilog je značajan i ovim putem Vas srdačno pozivamo da se priključite inicijativi! Hvala Vam! – stoji u najavi ove hvalevrijedne međunarodne humanitarne inicijative.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije