Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendijom do uspjeha

Koledž RIT Croatia: Poslodavci hvale studente da su točni i proaktivni

RIT
10.06.2015.
u 13:00

Jedini američki koledž Studenti iz cijelog svijeta, kampusi u Dubrovniku i Zagrebu, američki i europski profesori, praksa u inozemstvu te američka i hrvatska diploma samo su neke od prednosti

Kvalitetno obrazovanje i razvoj praktičnih znanja, dakako, nailazi na dobre ocjene kod budućih poslodavaca. Koledž RIT Croatia, koji je proveo istraživanje među više od dvadeset kompanija s kojima redovito surađuje, može se i time pohvaliti. Rezultati pokazuju izrazito zadovoljstvo ispitanika studentima RIT Croatia, a posebice njihovom snalažljivošću, proaktivnošću, točnošću i preciznošću te primjenom teorijskog znanja u praksi. Prednosti ovog studija su brojne.

Praksa u Dubaiju

Studenti iz cijelog svijeta, kampusi u Dubrovniku i Zagrebu, američki i europski profesori s bogatim akademskim i profesionalnim iskustvom, praksa u Americi ili Dubaiju, američka i hrvatska diploma, izrazito visok postotak zapošljavanja diplomanata... samo su neke od prednosti studiranja na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj. Nastava se održava na engleskom jeziku i uključuje minimalno između 800 i 1200 sati praktične nastave. Zanimljiva je činjenica da je, kad se u obzir uzmu svi diplomanti RIT Croatije i odrađeni sati prakse dosad, odrađeno više od tristo godina stručne prakse i to za više od 3000 kompanija diljem cijelog svijeta! Uz takav pristup i fokus na primijenjeno znanje ne čudi što studenti RIT-a posao nalaze još za studija. Obrazovni model RIT Croatia studentima pruža vrhunske mogućnosti. Uz predavanja u predavaonicama opremljenim najsuvremenijom opremom, potiče se interakcija i praktičan rad i to sustavom brojnih projekata na kampusima te kvalitetnim programom stručne prakse. Studenti tako imaju priliku surađivati s kolegama s drugih kampusa, ali i studirati u Rochesteru ili Dubaiju.

Nema velike razlike

Tim putem ide i studentica Marija Lončarević, koja se jedan semestar otputila u kampus u Rochesteru, na matično sveučilište, a onda je čeka praksa u Los Angelesu. Marija studira međunarodno poslovanje.

– U Rochester sam otišla u siječnju ove godine i ostala sam do kraja svibnja. Moje američko iskustvo uključuje i put u Los Angeles gdje ću odraditi praksu u području marketinga. Nastavno na sam studij, ne postoji velika razlika u odnosu na ono što učim na kampusu u Zagrebu jer se radi o istom programu, ali svakako se morate truditi više kako biste opravdali svoje znanje jer se lako izgubiti u “bazenu” od 18.000 studenata koji su svi jako stručni jer su i kolegiji jako zahtjevni, po čemu je Rochester Institute of Technology poznat. Svima preporučujem da otiđu na studij izvan svoje zemlje, barem jedan semestar, jer se tako obogaćuje iskustvo i otvaraju novi putevi do uspjeha – poručuje Marija svojim kolegama.

>> 'Unovčili smo svoje ideje i ne pada nam na pamet ići van'

>> Headhunteri u lovu na najbolje studente i prije nego dobiju diplomu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije