Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKO HGK
Povratak na članak

Poslodavci apelirali na Ministarstvo pravosuđa: Rasteretite nas ovrha, prebacite ih Fini

Ako imaju informacije o novom zaposlenju ovršenika, vjerovnici čije su tražbine novijeg datuma mogu ih ostvarivati kod novog poslodavca prije već postojećih koje su u očevidniku u Fini.

Komentari 4

ML
Mladjan
16:17 03.11.2020.

Banke, fina, bilježnici, odvjetnici, vjerovnici. Svi uzimaju na ovrhe naknade. Jedino poslodavci to rade bez naknade. Obrtnik sebi nije dužan isplaćivati plaću, tako nije dužan ni vršiti obustavi na ovrhu, a za svog radnika mora vršiti obustavi. Nakaradno zakonom.

VL
ST
stefj
15:56 03.11.2020.

Da, to je jedan veliki problem, sada privatnici moraju plaćati knjigovodstva da obračunaju ovrhe, obustave i sva davanja. Time obavljaju posao države, banke, FINA-e itd... Lako je tako, sve se radi po načelu - brigo moja pređi na drugoga, a onda se još određuju kazne ako se napravi krivi obračun, pa se kazni i poduzeće i poslodavac, a ponekad i knjigovođa... A što sad, ovo je Hrvatska, očekivano... A ono što bi trebalo, jest odrediti jedinu obavezu poslodavca da isplati bruto plaću, ništa drugo. Za ostalo bi se morao brinuti zaposlenik, neki uhljebi, država ili banka...

VL
AD
admzaq
16:33 03.11.2020.

Sve su se stresli zbog ovog apela. Prvo Marić, a onda Plenki... Psi laju, a karavane prolaze. Cijela država je pred kolapsom, tako da su im ovrhe zadnje na pameti. Tu barem harač skupljaju... Da su htjeli išta poduzeti produljili bi moratorij.

VL
AV
Avimm
16:11 03.11.2020.

Svadanu se tko ce sirotinji uzeti novac i ,,naknade,,a spissk i.ena poznatih ,,faca, koji duguju milione i stotine tisuca kuna dugovi kojeg li slucajaodlaze u zastaru.Kada ce se ova Vlada i svi oko ,,kopanja,,poceti malo sramiti

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.