Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
31 10°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Mladjan:

    Banke, fina, bilježnici, odvjetnici, vjerovnici. Svi uzimaju na ovrhe naknade. Jedino poslodavci to rade bez naknade. Obrtnik sebi nije dužan isplaćivati plaću, tako nije dužan ni vršiti obustavi na ovrhu, a za svog radnika mora vršiti obustavi. Nakaradno zakonom.

  • stefj:

    Da, to je jedan veliki problem, sada privatnici moraju plaćati knjigovodstva da obračunaju ovrhe, obustave i sva davanja. Time obavljaju posao države, banke, FINA-e itd... Lako je tako, sve se radi po načelu - brigo moja pređi na drugoga, a ... prikaži još! onda se još određuju kazne ako se napravi krivi obračun, pa se kazni i poduzeće i poslodavac, a ponekad i knjigovođa... A što sad, ovo je Hrvatska, očekivano... A ono što bi trebalo, jest odrediti jedinu obavezu poslodavca da isplati bruto plaću, ništa drugo. Za ostalo bi se morao brinuti zaposlenik, neki uhljebi, država ili banka...

  • admzaq:

    Sve su se stresli zbog ovog apela. Prvo Marić, a onda Plenki... Psi laju, a karavane prolaze. Cijela država je pred kolapsom, tako da su im ovrhe zadnje na pameti. Tu barem harač skupljaju... Da su htjeli išta poduzeti produljili bi moratorij.

Još iz rubrike Vijesti

POLICIJA PRIVELA NAPADAČE

Krvnički napad u Zadru, četvorica se iživljavala na maloljetniku od 40 kila: 'Ležao je nepomično'

London
Nova studija

Britanija odahnula: Više nismo u pandemiji, cjepivo smanjilo broj zaraženih za 90 posto

Uživo od 11 sati

Sučeljavanje petorice kandidata za gradonačelnika Rijeke u Večernjakovu studiju