Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamolba obitelji

Posljednji ispraćaj Josipa Briškog održat će se u krugu obitelji i prijatelja, bez medija

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
26.07.2019.
u 16:07

Tijelo poginulog skupnika Josipa Briškog stiglo je u petak ujutro američkim zrakoplovom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije “Resolute Support” general Austin Scott Miller

Ministarstvo obrane (MORH) u petak je izrazilo želju i zamolbu obitelji poginuloga hrvatskog vojnika Josipa Briškog, da se posljednji ispraćaj pokojnog Josipa održi u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez prisutnosti predstavnika medija.

"Obavještavamo vas kako je želja obitelji da se posljednji ispraćaj pokojnog Josipa održi dostojanstveno, u krugu obitelji, prijatelja i kolega te bez predstavnika medija. Vjerujemo da ćete u ovim teškim trenutcima za obitelj, uvažiti njihovu želju", stoji u priopćenju MORH-a.

Skupnik Josip Briški bio je pripadnik 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, a preminuo je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine od teških ozljeda zadobivenih tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

Tijelo poginulog skupnika Josipa Briškog stiglo je u petak ujutro američkim zrakoplovom u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman, a ispratio ga je zapovjednik NATO misije “Resolute Support” general Austin Scott Miller, čime je stradalom hrvatskom vojniku iskazana najveća počast.

U Hrvatskoj, u Zračnoj luci, organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminuloga hrvatskog vojnika, kojem su uz obitelj preminuloga pripadnika Hrvatske vojske nazočili i brojni visoki dužnosnici.

Ključne riječi

Komentara 26

OB
ObrenM
17:09 26.07.2019.

Nas vojni vrh kaze da je misija u principu neopasna,a svijetski analiticari govore da je Afgnistan najopasnija destinacija na svijetu.Cuvajmo americke interese,jer su nam prijatelji jeftino prodali svoje stare avione.Zasto gine nasa mladost?

SA
sargu123
18:43 26.07.2019.

Kaj neće biti kamera? Tada ni vrhovnica nema razloga doći!

MA
majlena
17:22 26.07.2019.

Tako je obitelj sa pokopa eliminiraai i politicare, svaka cast i sucut. Dosta su danas degutantno parazitirali na toj nepotrebnoj smrti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije