Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJNOVIJI PODACI

Posljedice potresa u Sisku: Do sada 420 zahtjeva za rušenjem, a 1806 za obnovom

Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
1/9
01.03.2021.
u 09:35

Zbraja se šteta na području Siska i Banovine

Prema jutrošnjim ažuriranim ArcGIS podacima šteta je od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljena na 37.900 objekata od kojih su statičari obavili pregled njih 29.894.

Crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobilo je 3.513 objekata, a zbog vanjskih utjecaja koji se mogu otkloniti još 357 objekata.
Privremeno neuporabljivo do detaljnog pregleda je 2.990 objekata, a hitne intervencije su potrebne na dodatnih 3.554 objekta koji se također za sada ne mogu koristiti.

Bez oštećenja je 645 pregledanih objekata, a tzv. zelenu naljepnicu dobilo je više od 18.800 objekata, priopćeno je iz Sisačko-moslavačke županije.

Do sada je prikupljeno 420 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođenom potresom (387 Sisačko-moslavačka županija, 9 Zagrebačka županija, 24 za Karlovačka županija).

Ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Petrinji, uključujući mobilne urede, do jučer su zaprimili 1.806 zahtjeva za obnovom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

VIDEO Sisak: U Komunalnoj zoni nakon potresa otvorila se rupa u zemlji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije