Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAŽAR NOVI PREDSJEDNIK

Poslije 6 mjeseci HDZ Vukovara dobio novo vodstvo

Andrej Plenković i suradnici posjetili  Vukovar i Vinkovce uoči parlamentarnih izbora
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
25.11.2020.
u 11:27

- Radimo na stvaranju novog, jakog HDZ-a u Vukovaru koji nije namijenjen samo za uske krugove nego za sve koji žele boljitak Vukovaru bez obzira bili članovi stranke ili ne, rekao je novi predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar

Šest mjeseci nakon što je tadašnje vodstvo vukovarskog HDZ-a napustilo stranku HDZ Grada Vukovara dobio je novo vodstvo. Podsjećamo kako su krajem svibnja, a svega nešto više od mjesec dana prije parlamentarnih izbora, HDZ napustili predsjednik GO Damir Barna, gradonačelnik Ivan Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić, svi članovi Gradskog vijeća kao i dio Gradskog odbora. Na nedjeljnim unutar stranačkim izborima za predsjednika vukovarskog HDZ-a izabran je Nikola Mažar, koji je od kraja svibnja mjeseca bio v.d. predsjednika, dok su za njegove potpredsjednike izabrani Marijana Balić, Franjo Orešković i Goran Bendra.

- Kroz naše dalje aktivnosti stvaramo uvjete ne samo za ostanak Vukovaraca u svome gradu nego i za dalje naseljavanje. Poslije izbora slijede aktivnosti na nastavku gospodarskih aktivnosti i stvaranja preduvjeta za kapitalne investicije, a sve to u suradnji s Vladom RH. Na taj način stvaramo preduvjete za očuvanje radnih mjesta ali i ključne aktivnosti u komunalnom, socijalnom i infrastrukturnom smislu, daljem korištenju EU fondova, nastavku stambenog zbrinjavanja, izgradnji stambenih zgrada…, rekao je Mažar.

Najavio je i skoro formiranje gradske mladeži, osnivanje zajednica branitelja, utemeljitelja, poduzetnika i žena čije ideje će se koristiti ne samo u radu podružnice nego se koristiti i pri izradi izbornog programa HDZ-a za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju u svibnju iduće godine.

-Želimo da struka bude na prvom mjestu i dobije prednost ispred politike te da upravo stručni ljudi daju inpute što i kako raditi.  Radimo na stvaranju novog, jakog HDZ-a u Vukovaru koji nije namijenjen samo za uske krugove nego za sve koji žele boljitak Vukovaru bez obzira bili članovi stranke ili ne, rekao je Mažar.

Na upit o kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Vukovara Mažar kaže kako još nije određeno tko će to biti te da će se u taj postupak krenuti poslije svih stranačkih procesa koji slijede poslije izbora i razgovora s potencijalnim kandidatima.

-Ime kandidata HDZ-a za gradonačelnika Vukovara biti će poznato uskoro. Kako god mi smo za izbore spremni i tu očekujemo jako dobre rezultate. U prilog tome nam govori i podatak da smo na parlamentarnim izborima, koji su održani svega mjesec dana nakon što je tadašnje vodstvo stranke, na čelu s predsjednikom organizacije i gradonačelnikom, napustilo stranku, ostvarili najbolji rezultat u Vukovaru. HDZ je na tim izborima bio najjača lista i osvojili smo 3.147 glasova. Jedina smo lista koja je imala preko 3.000 glasova. U manje od mjesec dana konsolidirali smo stranku i ostvarili pobjedu, rekao je Mažar.

Ključne riječi

Komentara 2

SH
Steve Hungarovski
13:53 25.11.2020.

Napokon pravi čovjek na čelu Vukovarskog HDZ-a. Ustrojiti obezglavljenu stranku za manje od mjesec dana i još pobijediti na parlamentarnim izborima...Vukovarci su svoje rekli..respect.

ŽA
Žac123
13:20 25.11.2020.

Jel to onaj kojega je plenković podmetnuo Kolindi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije