Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preračunali se

Poslali mu račun za vodu od deset milijuna kuna!

racun
29.06.2011.
u 12:00

Majstor koji je zamijenio vodomjer u uređaj za mjerenje unio je serijski broj, a ne potrošnju. Ispravan je račun poslan M. Maroševiću i iznosi 11,80 kuna

Srce je skoro prestalo kucati Mati Maroševiću iz Višnjevca kod Osijeka kada je u svojem poštanskom sandučiću pronašao račun za potrošenu vodu.

“Ne bih to platio nikada!”

Na njemu je pisalo da osječkom Vodovodu duguje nevjerojatnih 10,244.861,69 kuna jer je u roku od samo tri dana u lipnju uspio potrošiti vrtoglavih 867.885 kubika vode! 

– Čim sam ugledao račun, odmah sam se slatko nasmijao jer je to apsurdna pogreška. Pravi cirkus! Sigurno takvo što ne bismo ni platili – rekao je Ivo Stanić, zet “računskog rekordera” koji nije dugo oklijevao, već je odmah “okrenuo” broj osječkog Vodovoda kako bi im se požalio. 

Ondje su ga uputili da se javi na prvo ili njima najbliže naplatno mjesto kako bi vratili “vrtoglavi” račun. Novi im je već poslan na kućnu adresu.

– Naše je da ispravimo grešku i to smo učinili. Pa tko toliko vode može potrošiti! – rekao je Ljubomir Novoselić, direktor Vodovod Osijeka, napominjući kako se greška dogodila  pri očitavanju stanja vodomjera.

Potvrdili su to i u Službi obračuna i naplate vode.

– Dogodio se određen raskorak. Naime, majstor koji je na terenu obavljao redovitu zamjenu vodomjera u uređaj za mjerenje ukucao je serijski broj, a ne potrošnju. Zbog toga se dogodila pogreška – objašnjava Sanja Fuis, rukovoditeljica obračuna i naplate vode u Vodovod Osijeku.

Maroševiću je odmah ispostavljena ispravna faktura za potrošenu vodu, ali od svega 11,80 kuna!

Odmah ispravili pogrešku

– Sve smo učinili čim smo čuli što se dogodilo kako bismo popravili svoj propust. Ispričali smo se i potrošačima, objasnili im što trebaju učiniti kako bi nam vratili račun, a mi im dostavili novi, ispravan. Taj drugi, valjan račun, glasi na 11,80 kuna jer je u spomenutom razdoblju, od 14. do 17. lipnja, potrošen samo kubik vode – kaže Fuis.

Vodovod mjesečno na adrese potrošača pošalje 60.000 računa koji u prosjeku potroše oko osam milijuna kuna vode. Inače, tvrtka se brine za oko 450 kilometara vodovodne mreže, a na više od 30.000 mjernih mjesta očitava potrošnju vode.     

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
12:35 29.06.2011.

Pa da mu je kojim slučajem i puklo srce,,rodbini bi preostalo jedino da postrelja kompletnu mamlazmensku ekipu Vodovoda Osijeka,a danas se lako dobije Infarkt od ovakvih gluposti

TV
tvrdi
12:58 29.06.2011.

Dobro da nije platio jer tko zna kada bi mu vratili pare.

Avatar Časna seka
Časna seka
20:18 29.06.2011.

Sreća da nije bilo vezano za švicarski franak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije