Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
piškornica

Poskupljenje smeća past će najteže siromašnim općinama

'17.02.2011., Koprivnica - Odlagaliste otpada Piskornica. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
18.02.2011.
u 10:30

U Komunalcu neslužbeno kažu da cijena zbrinjavanja otpada na Piškornici od 70 eura po toni nije realna nego da će biti i viša

Ne stišavaju se negodovanja oko najavljenog poskupljenja cijene odvoza i zbrinjavanja otpada u Koprivnici, nakon što se sagradi i stavi u funkciju Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica u Koprivničkom Ivancu.

Nagađa se da će konačna cijena za kućanstva biti i veća od prvotnih 300 posto, koliko je najavio šef istraživača studije utjecaja na okoliš – toliko bi, navodno, trebalo stajati samo zbrinjavanje otpada, a plaćat će se još i odvoz komunalnom poduzeću.

Prema podacima Petrice Koštića, rukovoditelja sektora komunalne djelatnosti koprivničkog Komunalca, sadašnja mjesečna cijena za građane iznosi 14 kuna s PDV-om, a u nju je uključeno devet kuna za skupljanje i zbrinjavanje otpada te pet kuna za sanaciju odlagališta.

Međutim, naknada od pet kuna bit će ukinuta do lipnja, kada će i koprivničko odlagalište biti sanirano. Inače, do kraja godine morat će biti zatvorena sva odlagališta u Hrvatskoj koja nisu sanirana, kao što je to slučaj u, primjerice, Novigradu Podravskom ili Peterancu.

Usporedbe radi, sadašnja cijena skupljanja i zbrinjavanja otpada po posudi od 120 litara za tročlano kućanstvo u Koprivnici iznosi 27 kuna, u Čakovcu 62 kune, a u Virovitici 51 kunu.

Ako se najavljeno poskupljenje ostvari, najgore će, upozoravaju u Komunalcu, ipak proći stanovnici siromašnijih općina Koprivničko-križevačke županije, koji sada plaćaju daleko nižu cijenu odvoza i odlaganja otpada.

U Komunalcu neslužbeno kažu kako cijena za zbrinjavanje otpada od 70 eura po toni nije realna, nego će ona, prema sadašnjim pokazateljima, morati biti i viša.

Podsjetimo, Nedo Cepić, direktor Piškornice, izjavio je da će se cijena povećati za "samo" 20-ak kuna.

Komentara 1

MU
mudlin
08:30 21.02.2011.

lopovi... treba dici cjenu jer se nemaju iz cega financirati predizborne kampanje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije