Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene

Poskupjelo gorivo, spremnik benzina skuplji za 7 i pol kuna

Autombil, gorivo
Hrvoje Jelavić/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
19.02.2019.
u 07:28

Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna snažno porasle, dosegnuvši najviše razine od studenoga prošle godine

Danas je poskupjelo gorivo na benzinskim postajama u Hrvatskoj. Benzinska goriva u prosjeku stoje 9,65 kuna, dizelska 9,73 kune, objavilo je Ministarstvo gospodarstva. Autoplin je pojeftinio na 4,55 kuna.

Kako je objavio portal cijenegoriva.info, prosječni spremnik od 50 litara plaćat ćemo 7,5 kuna više, a spremnik dizela 6 kuna više.

Podsjetimo, na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna snažno porasle, dosegnuvši najviše razine od studenoga prošle godine, jer se članice OPEC-a pridržavaju dogovora o smanjenju proizvodnje i jer je Saudijska Arabija najavila i daljnje rezove.

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna skočila 6,8 posto, na 66,25 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 5,5 posto, na 55,60 dolara.

Pogledajte video: Ovo su neki od najgore parkiranih auta na hrvatskim cestama

 

Ključne riječi

Komentara 13

CR
crocro
08:12 19.02.2019.

Kada na svjetskoj razini poskupi gorivo, gotovo iste sekunde poskupi i kod nas a kada cijene goriva na svjetskoj razini padnu, nema miloj majci da iste sekunde pojeftini gorivo kod nas. I to je taj problem zbog kojega nitko ne odgovara ili završi u zatvoru. I to je razlog zašto su naša goriva među najskupljima u Europi.

Avatar Bjesomar
Bjesomar
09:52 19.02.2019.

Hej alo! Pa to je skoro kao u Norveškoj!!Tamo je cijena benzina oko 10.5 kuna a gdje je naš standard od njihovog? Lopovi!!

DU
Deleted user
10:36 19.02.2019.

Prosječni spremni goriva od oko 50 litara i poskupio 7 kn. Moj automobil ima spremnik zapremnine 61 litru. Ovaj udar na "džep građana" neću moći izdržati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije