Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udar na socijalu

Poskupio smještaj u županijskim domovima za umirovljenike

umirovljenici
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
04.12.2014.
u 09:38

Onima koji su u domovima rješenjem Centra za socijalnu skrb neće se ništa promijeniti jer zajednica mora brinuti o njima, no problem je onim korisnicima kojima doplaćuju djeca ili skrbnici, na njih će se prevaliti taj teret, rekao je Silvano Hrelja

Novi model plaćanja u svim domovima uvodi se od nove godine kada će oni koji imaju novca smještaj u domu plaćati sami, a država će pomoći onima koji skrb u domovima trebaju, a ne mogu je platiti, najavljuju iz županija. Udruge umirovljenika ocijenile su to udarom na najsiromašniji dio populacije, a iz Ministarstva socijalne politike i mladih obećavaju – država će se pobrinuti za umirovljenike, piše HRT.

U Primorsko-goranskoj županiji već je bilo pritužbi.

Dobili smo sedam, osam pritužbi na našem odjelu. Naše poskupljenje iznosi od 12 do 23 i 25 posto. Najviše su poskupile jednokrevetne sobe. Razlika u cijeni između jednokrevetnih i dvokrevetnih soba bila je dosad 150 kuna, sada je veća – rekla je Dragica Marač, pročelnica odjela za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kaže:

– Onima koji su u domovima rješenjem Centra za socijalnu skrb neće se ništa promijeniti jer zajednica mora brinuti o njima, no problem je onim korisnicima kojima doplaćuju djeca ili skrbnici, na njih će se prevaliti taj teret.

>> Osnovana linija za prijavu zlostavljanja osoba starije dobi

Komentara 10

TH
than
10:07 04.12.2014.

Pocelo je... To se moze zahvaliti nasoj dragoj vladi. Povecali su place za 10-50ak kuna, a sada ce to 'placati' svi gradjani. I oni nezaposleni. Hvala drugovima.

BB
brle brkić
10:58 04.12.2014.

kakse ono kaže.akti nezagorčaju mladost očeju starost anekome če ijedno i drugo.

DU
Deleted user
09:50 04.12.2014.

Staviti ekonomsku cijenu u sve državne domove. Kao u privatnim. Samo podobni i s debelom vezom su mogli upasti u te domove. Tipično za ovu naciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije