Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeli 33.Dani piva

Posjetitelje prvog dana oduševio novi imidž najstarije hrvatske pivske manifestacije

Karlovac: Vatrometom i koncertom Prljavog kazališta počeli 33. Dani piva
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11
30.08.2019.
u 23:51

Mnogi su zapazili kako sve počinje u zakazano vrijeme i da nema iscrpljujućih čekanja i kašnjenja

Izvrstan bend Rezerve iz Makarske koji su prvi nastupili na glavnoj pozornici kod Promenade, u jednom od karlovačkih šančeva, pokazali su da ovogodišnji 33. Dani piva koji su počeli u petak 30. kolovoza, nimalo ne nalikuju Danima piva koje smo imali prethodnih godina. I dok se u medijima ovih dana može pročitati da su Zagrepčani razočarani jer će na Rujanfestu slušati cajke, Karlovčani ove godine takvih razočarenje neće imati. U Karlovcu se ponovno sluša urbana glazba.

- Odlučili smo se za potpuno novi koncert ove u Hrvatskoj najstarije pivske manifestacije, zapravo vratiti je, kao što se i nekada u svojim počecima održavala, u središte grada. Novine se odnose i u glazbenoj ponudi, a po tome koliko vas je došlo na otvorenje i da su puni šančevi, šetališta, gradske ulice, vidim da smo napravili dobar posao. Želja nam je da i gosti iz drugih gradova dođu do 3. rujna u Karlovac i upoznaju naš grad; od kupališta, preko šančeva, starih gradova, i da uživaju u koncertima, gastronomiji i pivu. Hvala svima koji ste došli, uživajte u Danima piva u Karlovcu - poručio je Damir Mandić, karlovački gradonačelnik koji je prve krigle pive, i tako simbolično otvorio manifestaciju, popio sa Valentinom Belavić, direktoricom sektora lanca opskrbe iz tvrtke Heineken Hrvatska koja je sa brendom Karlovačko glavni sponzor Dana piva, te sa Martinom Furdek - Hajdin, zamjenicom župana.

Odličan vatromet u kojem su svjetleći motivi ispaljivani u zrak nad šancem u ritmu glazbe bio je uvod u odličan koncert legendarnog Prljavog kazališta.

Na obližnjem Košarkaškom igralištu svirao je bend A la Carte, dok su ispred kina Edison mladi uživali uz elektroničku glazbu. Na Foginovom kupalištu, gdje je postavljen i festivalski kamp, publiku je zabavljao, među ostalima i Tram11.

Na desnoj obali Korane, na ŠRC-u Korana otvoren je 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede gdje se na 800 četvornih metara natkrivenog prostora i 1.500 otvorenog prostora predstavlja 61 izlagač i 20 OPG-ova iz pet hrvatskih županija, BiH i Slovenije. Otvorili su ga gradonačelnik Mandić, zamjenica župana M. Furdek-Hajdin, a posjetio ga je i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratofil.

Sve u svemu, odličan prvi dan Dana piva oduševio je brojne Karlovčane , ali i goste iz drugih gradova. Povratak događanja na gradske ulice odličan je potez, obzirom da su ugostitelji diljem središta grada čitavu večer imali pune terase gostiju, ulice u  staroj gradskoj Zvijezdi ponovno su živnule, a jedno od posjećenijih mjesta bio je i franjevački samostan gdje se za trajanja Dana piva može kušati odlično samostansko pivo FrKa. Uz to, možete ostaviti prilog kako biste im pomogli u obnovi krovišta samostana i najstarije crkve u gradu, danas crkve Svete Trojice.

Puno različitih vrsta piva, craft piva, posebna jela, među njima i posebna pivska kobasica sponzora karlovačke tvrtke PPK, te posebno festivalsko pivo koje je Heineken pripremio, oduševili su brojne Karlovčane.

Karlovac: Vatrometom i koncertom Prljavog kazališta počeli 33. Dani piva
1/11

I ne manje važno, puno je njih pohvalilo odličnu organizaciju, brinulo se o travnjacima, posebnim wc-ima, mnoštvu kanti za smeće, pa i onih za plastičnu ambalažu, a organizator se posebno pobrinuo, što je oduševilo mnoge, da se svi programi i najavljeni koncerti, održavaju točno i vrijeme kada je zakazano i nema iscrpljujućih čekanja.

Svi koji u Karlovac dođu u subotu, moći će zaplesati uz Nenu Belana, pa Psihomodo Pop na glavnoj pozornici, na Foginovom  uz Vojka V od 23 sata, te uz brojne druge  izvođače.

Ključne riječi

Komentara 7

ŠT
ŠtoReći
23:57 30.08.2019.

imiđom... e kad bi znali što je imiđ

Avatar Meri
Meri
00:43 31.08.2019.

Bravo za Karlovac

KO
KomentatorEU
00:03 31.08.2019.

Purgeru nauči hrvatski jezik pa onda škrabaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije