Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački ministar

Posjet Ateni: Schäuble simbol svega lošega što se dogodilo

'German Finance Minister Wolfgang Schaeuble takes part in a Greek-German industry and trade chamber meeting in Athens July 18, 2013. Greek police have banned protests and traffic in downtown Athens on
Reuters/PIXSELL
18.07.2013.
u 19:53

Prosvjedovalo se protiv novih mjera štednje i protiv gosta iz Njemačke, no na snagu je stupila i zabrana prosvjedovanja

Njemački ministar financija Wolfgang Schäuble došao je danas u Grčku svega nekoliko sati nakon što je tamošnji parlament izglasao novi paket mjera štednje koji će omogućiti da Grčka dobije novu tranšu pomoći od 6,8 milijardi eura.

Kako je njemački ministar postao simbolom mjera štednje, ali i svega onoga lošega što se Grčkoj dogodilo, njegov dolazak izazvao je žestoke prosvjede koje je policija ipak uspjela zadržati pod kontrolom. Na snagu je zbog toga stupila i zabrana prosvjedovanja. Točnije, na ulici se više neće moći skupiti više od troje ljudi koji drže transparente, a ta zabrana vrijedila je od devet sati ujutro do osam sati navečer. Odmah po dolasku njemački je ministar izjavio da su fiskalne i strukturalne nezaobilazne ako se želi izaći iz krize i krenuti putem oporavka. On je kazao i da je impresioniran onim što je Grčka već napravila.

U srijedu je izglasan novi paket štednje koji obuhvaća otkaze za četiri tisuće državnih i javnih službenika i to do kraja ove godine. Oko 25 tisuća zaposlenih stavljeno je u posebno poduzeće. Dobivat će 75 posto plaće, a ako ne budu premješteni na novo radno mjesto, dobit će otkaz.

>>Grčka se koalicija urušila zbog zatvaranja javne TV

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije