Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠĆE

Posebni američki istražitelj Mueller svjedočit će pred Kongresom 17. srpnja

Robert Mueller
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
26.06.2019.
u 08:57

Na opće iznenađenje Mueller je krajem svibnja prekinuo šutnju kazavši da istraga nije Trumpa oslobodila svake sumnje i da je Kongres jedini mjerodavan da nastavi istragu.

Posebni američki istražitelj Robert Mueller, koji je u travnju objavio izvješće o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016., svjedočit će javno pred Zastupničkim domom 17. srpnja, objavili su predsjednici dvaju odbora američkog Kongresa. 

Predsjednici odbora za pravosuđe Jerrold Nadler, odnosno obavještajne agencije Adam Schiff, u zajedničkom priopćenju objavili su da je Mueller pristao svjedočiti pošto su dva odbora u utorak izdala sudski nalog (subpoenu).

 Muellerovo izvješće na 448 stranica detaljizira povezanost između predsjedničke kampanje tadašnjeg kandidata za Bijelu kuću Donalda Trumpa i Rusije. U njemu se navodi da je Trump ometao istragu, ali se zaključuje da on i njegovi suradnici nisu sudjelovali u kriminalnoj zavjeri s Moskvom.

Poziv na svjedočenje mogao bi ponovno izazvati bijes predsjednika Trumpa koji neprestance ponavlja da je istraga ruskog upletanja u izbore "lov na vještice" i zato je  nakon objave Muellerova izvješća rekao da to pitanje smatra završenim. 

Na opće iznenađenje Mueller je krajem svibnja prekinuo šutnju kazavši da istraga nije Trumpa oslobodila svake sumnje i da je Kongres jedini mjerodavan da nastavi istragu. 

Komentara 3

TE
TEUTA
10:52 26.06.2019.

Zasto netko ne bih ometao istragu za nesto za sto nije kriv .

TE
TEUTA
10:54 26.06.2019.

Tramp nije ometao istragu vec se borio za istinu. To ne moze biti " obstruction of justice".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije