Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO JE VAGAO

Posavec prelomio - ide kao nezavisni na listu Restart koalicije

Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se  nakon parlamentarnih izbora
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
11.06.2020.
u 16:23

HDZ nije bio opcija jer je Posavec, kad je još bio u HNS-u, u Međimurju naišao na oštre kritike birača nakon što je HNS podržao Andreja Plenkovića i ušao u Vladu

Međimurski župan Matija Posavec donio je odluku - na izbore ide na listi Restart koalicije, i to kao nezavisni kandidat. SDP mu je već prije ponudio drugo mjesto u 3. izbornoj jedinici, no Posavec je dugo vagao između varijanti da izađe samostalno, da se pridruži Reformistima Radimira Čačića ili pridruži SDP-u i partnerima.

HDZ nije bio opcija jer je Posavec, kad je još bio u HNS-u, u Međimurju naišao na oštre kritike birača nakon što je HNS podržao Andreja Plenkovića i ušao u Vladu. Posavec je lani izašao iz HNS-a i postao nezavisni župan. HDZ ga je proteklih dana oštro napadao, a imao je i nesuglasice s predsjednikom međimurskog SDP-a Mladenom Novakom koje su u srijedu razriješenje i nazvane šumom u komunikaciji. Tada je postalo jasno da se Posavec odlučio za Restart koaliciju, a potpisivanje sporazuma najavljeno za 12. lipnja samo je formalnost.

>> VIDEO Matija Posavec o suradnji HDZ-a i SDP-a

Komentara 6

RE
RedTree
16:52 11.06.2020.

S jedne strane Plenković, Marić, Stier i gospodarski rast 3-4 posto, blagi suficit i stabilan kreditni rejting i borba da Inu vratimo u svoje ruke, s druge strane Bernardić, Maras i gospodarski pad, deficit preko deset milijardi kuna godišnje, za što bi zadužili i našu unučad, kreditni rejting bi postao "smeće", a nama kamate udvostručile, a EU fondovi bi opet izostali. Ne, hvala.

RE
RedTree
16:47 11.06.2020.

Danas Čačić najavljuje prodaju ostatka našeg udjela u Ini od 49%. Pri čemu gubimo energetsku neovisnost, prihode, nalazišta u Siriji vrijedna preko 20 milijardi dolara, istraživanja, rafinerije,postati ćemo samo lanac benzinskih pumpi. A s druge strane vlada se bori da vratimo Inu, uspjela je pokrenuti modernizaciju rafinerije u Rijeci, vrijedna milijarde kuna. Ne, hvala ne želimo državi u najtežim trenucima prepusti Bernardiću, Beljaku, Marasu i Grčiću i ostalim "stručnjacima" koji su nas šest godina držali u recesiji, što je svjetski rekord među civiliziranim zemljama.

DD
ddh
16:43 11.06.2020.

Zgodan je naslov toga clanka. Posavec je prelomio. Sto je to on prelomio? Pa od kada je izasao iz HNS-a bilo je jasno da ce na ove izbora znaci na listig SDP-a odnosno t.zv. SDP-ove koalicije. A price o nekakvom nezavisnom kandidatu sluze samo zato da se dobije koji glas vise. Jer njega ne zanima nekakav boljitak drustva nego placa na saborskoj stolici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije