Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-GRAĐANIN

Posavec: 'Ovo je efikasna stvar koja vam omogućuje rješavanje mnogih obaveza bez čekanja u redovima'

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
24.09.2019.
u 20:00

Prema riječima ministra Malenice, najviše se trenutno koriste usluge iz područja Ministarstva unutarnjih poslova, kao što su promjene boravišta/prebivališta, te iz područja e-matica, primjerice izvadak rodnog lista, domovnica i slično.

Večernjakov digitalni bus danas je boravio u Čakovcu. Prva je to stanica u sklopu nove turneje kojom se nastavlja edukacija građana o mogućnostima implementacije novih tehnologija u svakodnevnom životu. 

- Ovo je prva stanica u promociji portala E-građanin. Otprilike 750 tisuća građana u ovom trenutku koristi usluge tog portala. Cilj nam je kroz ovu promociju, kroz digitalni bus dalje promovirati sve usluge koje se mogu ostvariti putem tog sustava. Isto tako najaviti i brojne druge projekte koje planiramo na planu digitalizacije, a sve kako bi građanima omogućili sve više usluga koje mogu obaviti bez odlaska u javno-pravna tijela, odnosno da smanjimo čekanja u redu za ostvarivanja određenih prava - kazao je ministar Ivan Malenica koji ističe kako trenutnom brojkom nije u potpunosti zadovoljan te da je trajni cilj poboljšati uslugu kako bi privukli još više ljudi.

Prema riječima ministra, najviše se trenutno koriste usluge iz područja Ministarstva unutarnjih poslova, kao što su promjene boravišta/prebivališta, te iz područja e-matica, primjerice izvadak rodnog lista, domovnica i slično.

Župan Matija Posavec je kazao da je postotak građana Međimurske županije koji koriste usluge E-građanina iznad hrvatskog prosjeka, ali da se ne zadovoljavaju time te da se teži povećanju tog broja.

- Zato će ova kampanja i sve što ćemo raditi ubuduće će ići u tom smjeru da se shvati da se radi o jednoj jako dobroj stvari koja je efikasna jer vam daje uvid u sve vaše podatke iz jedne prostorije i mogućnost da isprintate što trebate bez čekanja u redovima. Upravo ta efikasna javna uprava i razlog zbog čega je digitalni bus ovdje je to da smo primjer dobre prakse. Vjerujte da 1. siječnja kada i poslovi državne uprave budu pripojeni županijama ćemo također pokazati da možemo biti još efikasniji i digitaliziraniji sektor, a sve u korist naših građana - poručio je župan dodajući da je cilj educirati sve.

Komentara 2

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:37 24.09.2019.

bolje da ste te novce uložili u nešto pametnije...

DA
darijo80
22:38 25.09.2019.

Da , u tvoju edukaciju :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije