Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne gledamo na njega kao na teret'

Horvat o Škori: Dobili bismo šumu iz koje drveće na kraju ne bismo vidjeli

Foto: Matija Habljak/PIXSELL, Miranda Cikotic/PIXSELL
1/5
Autori: Ivica Beti, Hina
24.06.2019.
u 13:21

Darko Horvat na pitanje je li Lovro Kuščević postao prevelik teret za Vladu, odgovara da čeka mišljenje Povjerenstva za sukob interesa te da u ovome trenutku nema nikakve detalje o imovinsko-pravnom stanju kolege Kuščevića

Uoči najave sjednice Vlade u Međimurskoj županiji 18. srpnja, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat komentirao je kandidaturu Miroslava Škore za predsjednika. Kazao je kako stranka i on žele da se za predsjednicu ponovno kandidira Kolinda Grabar – Kitarović.

– Kada bismo hrvatsko zakonodavstvo mijenjali željom i namjerom svakog tko se uključi u bilo kakav izborni proces, dobili bismo jednu šumu iz koje drveće na kraju ne bismo vidjeli – rekao je Horvat upitan za komentar Škorina stava da predsjedniku države treba povećati ovlasti.

– Pozdravio ili ne pozdravio njegovu kandidaturu, ja mu želim puno sreće. Svaki građanin koji se smatra za to sposoban, pa i kolega Škoro, na to ima pravo – dodao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Na pitanje da li je Lovro Kuščević postao prevelik teret za Vladu, odgovorio je da čeka mišljenje Povjerenstva za sukob interesa te da u ovome trenutku nema nikakve detalje o imovinsko-pravnom stanju kolege Kuščevića.

– Siguran sam da će stranka odreagirati onako kako treba. Mi kolegu Kuščevića trenutačno ne gledamo kao teret stranke – zaključio je.

Ponudu prodaje eskadrile brazilskih Miragea Zvonka Zubaka nije htio previše komentirati.

– Koliko za sada znam, u novi proces nabave borbenih aviona ići će se međuresorno i mi pripremamo stručnjake kao dio toga tima – dodaje.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo što će se sjednica Vlade konačno odviti u Čakovcu.

– Svaki župan treba surađivati sa svakom Vladom i jedan teret političke stranke ne smije dominirati nad suradnjom bilo koje županije i vlade. Ovo nije prva sjednica Vlade u Čakovcu, Vlada se seli po cijeloj Hrvatskoj i doista je bio red da dođe u Čakovec. Bilo bi bolje da je došla i ranije, ali nema razloga da se 18. srpnja ne prihvate naše zahtjevi – kazao je Međimurski župan.

Na pitanje o odstupanju iz HNS-a Posavec je samo rekao "sve u svoje vrijeme", a dodao je i kako će ovog vikenda članovi HNS-a u  u Sv. Martinu na Muri u Međimurju komentirati i analizirati rezultate europskih izbora.

 

 


 

 

 

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
13:43 24.06.2019.

Ministre, mi smo vec 19 godina u debeloj sumi koji su zasadili sto kriminalci u vlasti, sto mrzitelji Hrvatske u vlasti. Nitko tu sumu ne plijevi i ne podrezuje i gustis je narastao do epskih razmjera. Pothitno nam treba jedan jaki i ucinkovit herbicid. Ovo sto Skoro predlaze nije neki jednokratni hir, nego model po kojem ova drzava jedino moze funkcionirati i to dugorocno. Prvo treba opljeviti korov i potamaniti stakore, onda nakon duljeg razdoblja stabilnosti i mentalnog ciscenja od mentaliteta koji trenutno imamo, mozemo razmisljsti o otpustanju uzda...

PR
prajdali100
14:17 24.06.2019.

Horvat gdje su investicije ? Radi svoj posao, kani se Škore.Kako ste se istrčali.Između Grbina, Horvata ili Pupovca skoro da nema razlike a tek je počelo.

MS
mala_sova
13:21 24.06.2019.

Hadezeovci, držite se vi svojeg pobratima Pupovca i ne petljajte se u hrvatske kandidate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije