Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURSKI ŽUPAN

Posavec: Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a

Matija Posavec
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/7
01.10.2019.
u 11:54

Posavec je za danas sazvao izvanrednu konferenciju na kojoj je otkrio da napušta stranku

Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a, rekao je Matija Posavec na izvanrednoj konferenciji za medije. Naglasio je kako je svjestan da su putovi stranke i njegova poimanja politike ''suštinski u suprotnosti''. 

– Dao sam dosta šansi, međutim, ovo nije moj politički put i put za koji smatram da njime i Međimurje i Hrvatska trebaju ići u generalnom odnosu i pozicioniranju na političkoj sceni – izjavio je.

Rekao je i da ovu odluku o izlasku donosi čiste savjesti te da svakoga može pogledati u oči.  Poručio je i da neće raditi ''nikakve lomove'' u svojoj bivšoj stranci te nagovarati ljude da izađu iz HNS-a. 

– Moje djelovanje u politici u proteklih 15 godina pokazalo je da se doista želim boriti i da poimam politiku kao neki ideal – rekao je.

Posavec je još rekao da će HNS morati odlučiti tko će voditi stranku u Međimurskoj županiji, u kojoj je bio predsjednik županijske organizacije

Rekao je kako će biti nezavisni župan do kraja mandata.

– Tražio sam da unutarstranački izbori budu što je prije moguće. Ako želite nešto promijeniti, morate promijeniti ljude – rekao je Posavec. 

Nije htio da oni budu dva mjeseca prije parlamentarnih izbora nego ranije, da se novo vodstvo može pripremiti.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:45 01.10.2019.

Bio jednom jedan haenes...

CH
che99
12:19 01.10.2019.

auuu, sada su ostali na 5 članova, od kojih su 4 ministri.... sprdačina od stranke i ljudi

NI
Nikost
12:14 01.10.2019.

Njegovim izlaskom se prepolovilo članstvo HNSa ali to neće poremetiti planove ministrice Divjak da nam sredi školstvo. Nju je narod ovlastio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije