Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja 17,5 km autoceste na koridoru Vc
Povratak na članak

Posao od 380 milijuna kuna: Odbijena žalba Kineza, HAC ide u novi natječaj

HAC je poništio prvi natječaj jer je integral odustao od tog posla, a ponude kineza i hrvatskog konzorcija bile su iznad procijenjene vrijednosti radova

Komentari 19

DI
Diplomat2
08:59 26.10.2019.

Neznam zasto se u Hrv. nabijaju visoke cijene, ali bas sve hrv. je skuplje. Cijena autoceste je 380 miliona, Bosna bi gradila za 360 miliona Kinezi za 416 miliona , a hrv. firme za 446 miliona i onda se cudimo da stojimo tamo gdje jesmo.. Kistra karlovackog 17 Eura, kistra Warsteinera u Njem. 11 Eura i sad se pitam dali karl pivovara uvozi vodu sa mjeseca, ili radnici pivovare karl. imaju vece place nego oni u Njem.? Neki dan gledam na HRTV uzgoj gusaka u Hrv. i kako se uzgajatelji zale, mi imamo najguske , a trgovine uvoze iz Madj. i ja sam kupio jednu, jeftinija nego domaca i sad se pitam, pa sa cime hrane nasi uzgajaci te guske. i jos puno Toga sto nemogu razumiti, a svi strajkaju sa zahtjevima za vece place

VL
NI
nik83
08:41 26.10.2019.

Glavna djelatnost u Hrvatskoj: natječaji i poništavanje istih. Most preko Drave već godinama propada neiskorišten, a HAC se igra s natječajima. Također u Osijeku, čuvena afera Kanižlićeva: stadion na Pampasu uvelike se gradi i bit će gotov, ali će također neko vrijeme propadati neiskorišten jer Grad Osijek poništava već treći ili četvrti natječaj raspisan za produžetak Kanižlićeve, koja treba biti pristupna cesta prema stadionu.

VL
CO
Constantine
09:48 26.10.2019.

Zalbe,zalbe i tako u nedogled.Izgradi se i ne upotrebljava,propada i opet neki natjecaji i zalbe,zalbe.Tu je meni sve nekako pomuceno,bez volje,zelje,teznje,ZNANJA i odlucnosti.To nije prvi slucaj kako se kod nas gradi.JADNO i ZALOSNO.Netko mora tu odgovarat ili ne?Ali tko ?Opet zalbe...zalbe

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:14 26.10.2019.

Srećom, postoji Zagreb i Bandić u njemu. Tu se radi bez žalbi. Daš cijenu kakvu god a onda kada dobiješ posao jednostavno se dogovoriš za dvostruko. I Zagreb to plati, žalbi nema. Primjer je žičara za Sljeme. Kakvi natječaji, too je u Zagrebu smiješno, nikakve obaveze da obaviš ono što si potpisao i za što si dobio na natječaju posao već dobiješ dvostruko novaca za odugovlačenje, zašto bi se držao ponude na temelju koje si dobio posao kad imaš Bandića! Hoće se, može se!

VL
BO
boris
10:36 26.10.2019.

ma zašto uopće diskutirati... uvijek ista stvar, nema pomaka, narod izluđen obećanjima plenkovica, ako ih uopće ima, i opet će glasati za nejga i pupovca i ne znam tko je još u koaliciji tko nema uopće podršku naroda, tto je problem...

VL
JO
jorgen
11:40 26.10.2019.

jbt. za veći iznos Bandić diže kredit kako bi napravio žičaru u Zagrebu

VL
DU
Deleted user
12:11 26.10.2019.

Žalosno je što je Republika Hrvatska doslovce uništila svu građevinsku i inu operativu i što je jedna firma iz Laktaša (Republika Srpska) glavni nosioc kapitalnih poslova u Republici Hrvatskoj! Očigledno da određene strukture Republike Hrvatske indirektno i direktno pogoduju ii u dogovoru su sa jedinom poznatom osobom iz Laktaša, a neće biti teško pogoditi tko je to. Pa naravno jedan jedini i neponovljivi Milorad Dodik. Čini se da su Hrvatski političari slabi na Milorade. Valjda ih rajca.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
12:36 26.10.2019.

Pa, od Bosanaca su tražili dva puta da prolongiraju početak radova, jer naš uhljebistan nije bio spreman. U međuvremenu su ljudi pogodili drugi posao i odustali od pristanka na produljenje. Gdje god zagrebeš po državnim i javnim ustanovama, 90% njih ne radi posao savjesno i odgovorno a da ne govorim o efikasnosti svakog radnog mjesta. I onda Plenki obećava brda i doline. Tek smo došli na nivo GDP-a iz 2008 a proračun nam je u međuvremenu narastao za preko 40 milijardi kuna. I što je najgore, Plenki priča kako je država zaradila. Moš mislit zarade, deranjem narado i kompanija preko poreza i raznih nameta.

VL
ML
Mladjan
10:30 26.10.2019.

Diplomat 2 uspoređuje cijenu karlovačkog i njemačkog piva. Samo ću se nadovezati , isto Karlovačko pivo, kod nas je gajba 140 kn, u Hercegovini 80 kn. Imaju i oni trg.maržu i PDV. Gdje odlazi razlika od 60 kn. Odlazi na preskupi državni aparat. Zato je u nas sve skuplje, a ne radi kvalitete proizvoda.

VL
ZG
zgkreso
11:42 26.10.2019.

a sve će to na ove procijenjene vrijednosti otići van troškovničkim radovima za 100 tinjak miljuna gore. Koja je ono bila dionica autoceste, koje je HDZ ugovorio po km ,a duplo više nakon što je SDP i Čačić otišao saa vlasti negdje iza 2003-e. A Čačić je imao već ionako prenapuhane cijene. Zatim dođe HDZ i odmah duplo više. A svi su male bebe prema ZG gradolnačelniku.

VL
KA
kajinx
15:50 26.10.2019.

Dajte potpatite sve te "državne" službenike da konačno počne gradnja.

VL
WI
wimnieuanneia
10:22 26.10.2019.

Ovako ce se HDZ-evci klati kada udju u shengen za natjecaje okolo po Europi, kada im zapadne zemlje procijene apalte na 50 milijuna eura, oni se ce nuditi da ce oni to sagraditi za 5 milijuna, pa kada im ovi kazu da ne moze, oni ce dizati frku da zapad siri mrznju prema njima zato sto su oni Hrvati. Nece njima pasti na pamet da oni sire svoju crnu bijedu i mizeriju okolo po tudjim zemljama, sa svojim niskim cijenama, i da to na zapadu ne prolazi. HDZ-evci bi sjedili u drustvu civiliziranog i bogatoga zapadnoga svijeta, ali oni nemaju sta ponuditi svijetu, i dati svoj doprinos razvoju zapadne civilizacije, nego oni dolaze tebi u kucu samo da te pokradu, razvale tebi zemlju, i spuste tebe na svoj nivo, i po mogocnosti ispod svoga nivoa, sve do same propasti dok te ne vide da prosis tako kao i oni. To su vam HDZ-evci, i kada ih potjeras iz svoje kuce, i distanciras se od njih, tako kako su se Ameri sada distancirali. kada su im zabranili da se naoruzavaju, onda se oni iscudjavaju, nije im jasno zasto nitko nece s njima. Ljudska glupost je opasnija od bilo kojega oruzja, a HDZ-eva glupost je opasna po zivot.

VL
SS
sokac sa drave
13:45 26.10.2019.

Ono sto je obecano prije izbora nikada se nece izgraditi.Slavonci moji oni nas hoce prije iseliti i neke druge useliti e tek onda ce se gradnja nastaviti.Kako su nam perfidno smjenili najboljeg ministra poljoprivrede Tolusica poruka je za one stoo misle svojom glavom dovoljna a vi birajte opet po starom.

VL
DU
Deleted user
16:33 26.10.2019.

Jeli se Integral inženjering može ponovo prijaviti na natječaj?

VL
PR
predator57
09:37 26.10.2019.

Pa to je 21.700 podužnom metru.

VL
WI
wimnieuanneia
10:33 26.10.2019.

Ovaj naslov vam govori da su Kinezi dostigli veci standard od Hrvata, a Hrvatska se nalazi u rangu Bosne i Hercegovine, samo da znate.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.