Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapošljavanje u HZZO-u

Posao dobila i djeca četvero rukovoditelja!

HZZO
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/2
27.12.2015.
u 23:03

Iako tvrde da smanjuju broj zaposlenih, u HZZO-u su povećali rashode za plaće

U Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO) danas rade 2322 zaposlenika, odnosno njih 136 manje nego prije pet godina. Ipak, u međuvremenu su u toj državnoj ustanovi posao dobila djeca četvero visokopozicioniranih djelatnika HZZO-a, među kojima i sin pomoćnice ravnateljice HZZO-a za pravne poslove.

Zaposlio dvoje djece

– Svi su primljeni po natječaju – kazala je Jasenka Pap potvrdivši da je njezin sin zaposlen u HZZO-u. Odgovorivši na upit u množini, Jasenka Pap potvrdila je i da taj primjer zapošljavanja člana obitelji od 2013. nije i jedini. Posao u HZZO-u dobili su sin i kći Stanka Perjana, rukovoditelja Službe za prodaju dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

– Komentara nemam, a u vezi s tim kontaktirajte službu za odnose s javnošću – kazao je Perjan.

Službi za odnose s javnošću HZZO-a upit smo poslali 22. listopada, a odgovor je stigao ovih dana. U njemu je potvrđeno da su, uz već spomenute, u radni odnos primljeni i kći Ivana Klarića, rukovoditelja Službe za kontrolu i evidenciju uplate doprinosa, te kći Jadranke Durević, rukovoditeljice kadrovske službe u šibenskoj ispostavi HZZO-a. Ista ta služba obavijestila je sve kandidate koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto kontrolora obračuna u šibenskom HZZO-u kako je predviđeno da se zaposle dvije osobe, od kojih je jedna kći Jadranke Durević.

– Djelatnici HZZO-a ne komuniciraju izravno s medijima, ako vam još nešto treba, kontaktirajte s glasnogovornikom – bio je jedini komentar Jadranke Durević.

Klarić pak na upit o zapošljavanju svoje kćeri u HZZO-u nije odgovorio ni usmeno ni pismeno. Osim što su u HZZO-u potvrdili da su zaposlili članove obitelji svojih zaposlenika, naveli su i da oni “ne diskriminiraju kandidate ni po kojoj osnovi” te da su svi “primljeni na jednak način koji je potpuno usklađen s propisima”. Propisi ne brane niti sankcioniraju ovakvu kadrovsku politiku te su svi kandidati, kako kažu u HZZO-u, primljeni putem javnih natječaja.

Ravnateljica odlučuje

Nadalje, iz HZZO-a odgovaraju i da u situacijama kada se pokaže potreba za zapošljavanjem zbog povećanog opsega posla ravnateljica HZZO-a temeljem Pravilnika o radu donosi odluku o zapošljavanju. Svi prijavljeni kandidati potom prolaze pisanu provjeru znanja i razgovor, a povjerenstvo ravnateljici Tatjani Prenđi Trupec predlaže tko treba dobiti posao i tko je od njih bio najuspješniji. Iako su iz HZZO-a odgovorili koliko imaju zaposlenika, nisu odgovorili koliko točno ima zaposlenih u službama u kojima su zaposlena djeca rukovoditelja. Inače, iako tvrde da smanjuju broj zaposlenika, zanimljivo je da je izmjenama financijskog plana trošak za plaće s planiranih 245,7 milijuna kuna povećan za tri milijuna.

Ključne riječi

Komentara 65

JS
John_Smith
23:51 27.12.2015.

Radim već jako dugo u jednoj državnoj firmi. Ovo što je radila zadnja vlada i kako i koliko je zapošljavala je uvelike premašilo sve viđeno. Zato mi je zlo od njihovih licemjernih lažljivih izjava i naivnosti ljudi koji vjeruju medijima.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:19 27.12.2015.

Ma to je slučajnost....primljeni prek natječaja....djeca visoko pozicioniranih....ma to je čista slučajnost, dajte-najte >;-))

OS
osica
00:10 28.12.2015.

pa svugdje ne samo u HZZO. U Svim državnim strukturama, službama, javnim poduzećima zaposlili su svoje. Pa to znaju i ptice na grani, a i svatko u svojoj sredini, "ali tko ti je kriv da nemaš pametno dijete. Jeste dae da je diplomiralo s visokom ocijenom u roku, ali fali ono nešto malo ...."njihova djeca pobijede na svim provjerama, najbolja su najpametnija , najljepša....". Tako vam to hoda u slučajnoj državi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije