Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vruća proslava na ledu

Opet im propalo spašavanje, ali zarobljeni putnici na Antarktici veselo dočekali Novu

brod
Foto: Screenshot Youtube
1/4
31.12.2013.
u 18:30

Nijedan ledolomac nije uspio doći dovoljno blizu kako bi se provela evakuacija

Nijedan od tri ledolomaca koji su krenuli prema ruskom istraživačkom brodu Akademik Šokalski, koji je na Božić zaglavio u ledu kod Južnog pola, nije uspio doći do odredišta.

Kineski ledolomac Xue Long cijeli se dan gotovo uopće nije pomaknuo. Ni australski ledolomac Aurora Australis nije uspio doći do cilja, pa je propala mogućnost evakuacije helikopterom u kojoj su trebala sudjelovati oba ledolomca, piše BBC.

Srećom, ruski brod, na kojemu se nalazi 74 znanstvenika, turista i članova posade, dobro je opremljen hranom i nije u opasnosti. Ljudi na Akademiku Šokalskom tako su dočekali novu 2014. godinu daleko od svojih domova, no, sudeći po snimci koja je stigla s broda, dobrog raspoloženja ne nedostaje.

Brodski liječnik Andrew Peacock rekao je da su putnici frustrirani ali spremni čekati na pomoć te su čak organizirali novogodišnju zabavu u brodskom baru.

- Vrijeme kratimo čitanjem, pripremanjem za moguću evakuaciju helikopterom, nastavljanjem istraživanja oceana, filmovima i radu na novoj pjesmi za proslavu Nove godine - rekao je Peacock za AFP.

>> 74-ero zarobljenih u ledu Antarktike: 'Nevjerojatno dobro podnose situaciju'

Komentara 1

DU
Deleted user
09:41 01.01.2014.

...koje budale, nesposobnjakovići ili... Atribut "znanstvenik", a pogotovo ovi što proučavaju more, morske struje, led i ostale stvari na Antarktiku, trebao bi podrazumijevati da im se ne će dogoditi da im brod zarobi led! I umjesto da im se narugaga cijeli svijet, ispadaju još nekakvim junacima. Svašta. Treba im, na kraju balade poslati račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije