Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gužva

Posada helikoptera prijavila modelare zbog ometanja obuke

modelari
04.05.2010.
u 07:55

Velid Jakupović, tajnik Aerokluba Zadar, kaže da nije riječ o modelarima njihova kluba i da se oni strogo pridržavaju pravila te najavljuju sve svoje aktivnosti kontroli leta.

Posada helikoptera BELL 206 B prijavila je Hrvatskoj kontroli zračnog prometa u Zadru nekoliko modelara koji su u zoni Poljica 27. travnja između 18 i 19 sati letjeli nenajavljeno i bez odobrenja. Iz MORH-a su naveli kako je helikopter iz sastava Eskadrile 93. ZB bio na letačkoj obuci te da je posada, kako bi izbjegnula sudar, primijenila manevre izbjegavanja te zbog sigurnosnih razloga bila prisiljena premjestiti se u drugo područje rada.

Navodno se toga dana jedan modelar svojom bespilotnom letjelicom toliko približio helikopteru da je pilot navodno preletio samo metar iznad glava modelara koji su bili na livadi u Ninskim Stanovima i koji su se od straha pobacali po tlu.

Velid Jakupović, tajnik Aerokluba Zadar, kaže da nije riječ o modelarima njihova kluba i da se oni strogo pridržavaju pravila te najavljuju sve svoje aktivnosti kontroli leta. Jakupović se nada da će policija i vlasti otkriti o kome je riječ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije