Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREBA SPINRAZU

Poruka teško oboljele Kristine za Kujundžića i Plenkovića: 'Vremena više nemam'

Foto: Screenshot/Nova TV
1/2
19.05.2019.
u 21:34

Situacija nije ništa bolja. Svakim je danom sve gore zbog progresivne bolesti - izjavila je Kristina

Kristina Horžić (25) od djetinjstva se bori sa spinalnom mišićnom atrofijom. Pravno na lijek Spinrazu nemaju oni stariji od 18 i djeca koja su na respiratoru zbog čega se mjesecima prosvjedovalo diljem Hrvatske. 

Premijer Andrej Plenković i ministar Milan Kujundžić obećali su prije četiri mjeseca nakon prosvjeda na Markovu trgu da će u roku od dva tjedna Povjerenstvo dati novo mišljenje. to nije ispunjeno, a nakon toga oboljeli su pozvani na pojedinačne preglede i još uvijek čekaju mišljenje.

- Situacija nije ništa bolja. Svakim je danom sve gore zbog progresivne bolesti - izjavila je Kristina za Dnevnik Nove TV te je proučila da joj u zadnje vrijeme treba više odmora da izdrži osam sati na poslu.

Rekla je i da je pregled obavila prije nešto više od dva mjeseca i da je još na čekanju te da nikakvu informaciju nije dobila. Poručila je i da se tužno osjeća da te bi htjela dobiti odgovor kada će početi s liječenjem jer 'vremena više nema'.

- Sad mislim da bi stvarno više bilo vrijeme da započnem s tim liječenjem, da ne izgubim i ovo malo sposobnosti što mi je još ostalo. Želim i dalje raditi i biti korisna ovom društvu i zajednici i funkcionirati samostalno - izjavila je Kristina za Novu TV.

Komentara 9

CR
CroVictoria
23:05 19.05.2019.

Nase zdravstvo nema vjeru. Nista nije pouzdano. Sve morate sto puta provjeravati. Ispada da su proročnici. Samo bajaju.

RI
rihter-ing
07:03 20.05.2019.

Ministre boli ćošak za druge, oni imaju nakradene love pa se liječe van Hrvatske.

CR
CroVictoria
23:00 19.05.2019.

A socijalni eu fondovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije