Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRINCEZA U SPLITU

Poruka princezi: Ne zaboravite Hrvatsku

05.02.2009.
u 16:47

SPLIT – Pohodila princeza Ana prekjučer Split, a sada slijede priče za što se sve zanimala, što je odjenula, što joj je pripremljeno od spize, kako su se ponašali domaćini, tko se pojavio na domjenku u Vili Dalmaciji, tko dobro govori engleski, a kome je trebao prevoditelj...

Mnoge je iznenadila jednostavnošću, a prilikom posjeta pomorskoj bazi Lori, susreta u Vili Dalmaciji i obilaska Mediteranskog instituta za istraživanje života kći engleske kraljice Elizabete II. postavila je niz pitanja.

Rukovala se s mnogobrojnim dužnosnicima, uglednicima, saborskim zastupnicima, županijskim i gradskim vijećnicima, kulturnjacima, sportašima, predstavnicima splitske akademske zajednice, gospodarstvenicima, znanstvenicima.

Sve je bilo “po protokolu”. Međutim, nije inzistirala na naklonu, a nije bio zadan ni dress kod.

Ponudili su je domaćim delicijama, dimljenim, paškim, livanjskim, bijelim i sirom škripavcem, kanape sendvičima, kroštulama, fritulama, suhim smokvama, bajamama...

– Ne zaboravite Hrvatsku – kazala je princezi kreatorica Božena Martinčević, koja je za nju napravila “bertu”, ukrasni svileni ovratnik splitske nošnje.

U MedDILS-u su joj darovali tradicionalni splitski kolač, Dioklecijanov vijenac spravljen od autohtonih sastojaka. (mpk)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije