Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasizam

Poruka iz Splita: "Sammir nije Damir" i kukasti križ

sammir (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
24.09.2010.
u 16:56

Na zgradi Lazarica u Splitu danas je osvanuo grafit rasističkog sadržaja.

Na zgradi Lazarica u Splitu danas je osvanuo grafit rasističkog sadržaja kao reakcija na višednevnu polemiku oko pozivanja Dinamova prvotimca Sammira u hrvatsku nacionalnu vrstu.

Autor uvredljivog grafita, očito nezadovoljan spoznajom da bi Brazilac mogao zaigrati za Hrvatsku, napisao je "Sammir nije Damir" te ispod poruke nacrtao kukasti križ.

Bez obzira na pravo svakoga da ima svoje mišljenje o tome treba li netko ili ne igrati za vatrene, ovakve poruke ispod su svakoga civiliziranog načina komunikacije. 

Komentara 18

NA
nacionalnifront
17:31 24.09.2010.

Ovo nije kukasti križ već znak harmonije iz Indije. Kukasti križ je na drugu stranu. Novinar bi se mogo više raspitati kada piše ovakve članke, ili je neobrazovan pa misli da je to uistinu kukasti križ. Svakako sramota za novinara. Tako protumačiti natpis podrške nije u redu

BK
bez_komentara_2
17:37 24.09.2010.

To su pojedinci,nisam ni ja da igra za Hrvatsku jer treba dati šansu pravim Hrvatima,tj onima koji imaju puno jaču vezu sa Hrvatskom.To nije rasizam,onda najbolje uzeti sve Brazilce i podjeliti im državljanstva i nek igraju 8 u Hrvatskoj,10 u BIH,9 u Srbiji,6 u Crnoj gori,8 u Sloveniji,5 u Albaniji,5 u Kosovu......NIJE TO TO!!! JEDNO JE KLUB,A NEŠTO SASVIM DRUGO JE REPKA!

BA
baltazar
17:42 24.09.2010.

Ovo sve postaje gadljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije