Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIGITALNI ADVENT

Poruka iz evanđelja svaki dan na WhatsApp-u!

WhatsApp
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
1/6
27.11.2017.
u 13:21

Ovo je još jedan od novih oblika komunikacije Crkve s ljudima, osobito mladima, koji koriste besplatne servise u razmjeni poruka

Salezijanci u Hrvatskoj u došašću provode akciju "Ja slijedim svoga Kralja", javila je Izvještajna katolička agencija Ika. Potrebno se prijaviti WhatsApp porukom koja glasi "Ja slijedim svoga Kralja" na broj 091 938 1173 i svakog dana na WhatsApp status onima koji se prijave stizat će evanđelje i kratka meditacija. Akcija počinje s prvo nedjeljom došašća, tj. od ove nedjelje i traje do kraja Božićne osmine.

Ovo je još jedan od novih oblika komunikacije Crkve s ljudima, osobito mladima, koji koriste besplatne servise u razmjeni poruka i društvene mreže. Dosad su franjevci i isusovce uspjelo proveli nekoliko duhovnih obnova putem elektronske pošte, na kojima je u jednom trenutku sudjelovalo i više od 30.000 ljudi.

Takva evangelizacija je u duhu pontifikata pape Franje i izlaska Crkve ususret ljudima i prilagođavanju modernom načinu komuniciranja, tj. "odlaska na margine" kako bi Crkva i njezino učenje bili dostupni svima koji zbog raznih razloga ne nalaze vremena ili interesa za pohađanje redovitog i ustaljenog oblika pastorala odlascima u crkvene prostore. 

Komentara 2

IB
ibiza
15:49 27.11.2017.

nekome mozda treba a kome ne nfka blokira

LA
LawAbidingCitizen
15:31 27.11.2017.

to mi fali u životu ko nogom u jaja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije