Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAMBURIJADA Radio Đakovo optužilo kolege s Novog radija za krađu imena emisije

Portal nema veze s radijskom emisijom

06.02.2009.
u 18:30

ĐAKOVO - Najava javnog predstavljanja internet stranice www.tamburijada.com, nazvane po istoimenoj emisiji tamburaške glazbe Radio Đakova, izazvala je danas reakcije te radio postaje.

Direktorica Mirjana Adrić i urednik i voditelj emisije Jasenko Ivanetić za krađu su optužili kolege s druge đakovačke radijske postaje, Novog radija, čija se imena navode na portalu. Mirjana Adrić na konferenciji za novinare upozorila je da to nije prvi slučaj krađe nekog projekta ili ideje za čime posežu kolege s Novog radija, podsjetivši na sličnu situaciju i s organizacijom autosalona.

- Odabirom imena “Tamburijada” za svoj projekt kolege s Novog radija napravili su pravi marketinški potez jer to ime je brend i publici jamči ono što traži - dobru zabavu - kaže direktorica Adrić, pitajući gdje je tu kolegijalnost i medijska etika, ali i razum.

- Tamburijada je brend koji godinama mukotrpno i znanjem stvaran i nedopustivo je da se netko na takav način koristi istim imenom - istaknuo je Jasenko Ivanetić, autor tamburaške emisije koja se na Radiju Đakovu emitira već petu godinu i uživa veliku slušanost, a ima i svoje “živo” izdanje na otvorenom svakoga kolovoza.

- Reakcijom na pojavu istoimene web stranice u čijoj realizaciji sudjeluju kolege s Novog radija, želimo upozoriti naše slušatelje, ali i zaštititi vlastiti rad - zaključuje urednik radijske Tamburijade. (vk)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije