Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NATO summit

Porošenko se 'ne boji' sastanka Putina i Trumpa

Petro Porošenko
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.07.2018.
u 09:53

'Imamo apsolutno snažnu poruku i iz Bijele kuće i State Departmenta da neće priznati ilegalnu aneksiju Krima'

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u četvrtak da se "ne boji" da bi američki predsjednik Donald Trump mogao priznati rusku aneksiju Krima tijekom predstojećeg sastanka s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom.

On se sastao s čelnicima NATO-a u Bruxellesu u sklopu summita na kojemu su saveznice već potvrdile svoju predanost teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, izjavivši da nikada neće priznati rusku ilegalnu aneksiju Krima 2014.

Međutim, neki strahuju da bi Trump mogao promijeniti to stajalište tijekom sastanka s Putinom u ponedjeljak u Helsinkiju nakon što je ranije odbio isključiti mogućnost američkog priznavanja te aneksije.

"Ničega se ne bojim", rekao je Porošenko.

"Imamo apsolutno snažnu poruku i iz Bijele kuće i State Departmenta" da neće priznati "ilegalnu aneksiju Krima".

>> Donald Trump na NATO summitu

Petro Porošenko
1/16

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
11:43 12.07.2018.

krim je ruski. opet. da je ukrajina od 1954-e, kad ga je dobila na poklon, nešto tamo napravila korisno za ljude koji žive na krimu, ne bi referendumom to tako lako palo. al ne vidim u čemu je problem, kosovo ratom neovisno, krim referendumom... neki traže isto, bore se (katalonija, škotska, baskija, republika srpska...)... pa što sad, nekima ćemo priznati pravo koje im daje listina o osnivanju un-a, a nekima, nama nepodobnima, nećemo?! ono što smo tražili za sebe, slobodu, neovisnost, drugima osporavamo? hm... malo smo, ono, dvolični. što jedan porošenko ima uopće komentirati sastanak političara iz drugih zemalja? nek on radije se počne brinuti o svojoj zemlji, nek narod makne od rata, kriminala i korupcije. nek se nacionalizam malo spusti u okvire normale. btw. koga briga za ukrajinu.... trebalo im je 25 godina da rasprodaju svu vojnu tehniku naslijeđenu od sssr-a, pa sad osim zemlje i ljudi nemaju što više prodavati.

DU
Deleted user
12:53 13.07.2018.

To je za nas crve mala sitnica, imamo prečih briga od Krima problem su dragi prijateljski susjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije